特朗普認可能會敗選

90 回覆
82 Like 20 Dislike
(星島日報報道)民調表現差、造勢會場空盪盪,一向自信滿滿的美國總統特朗普日前罕見承認,可能輸掉今年十一月的總統大選。

政治新聞網站Politico昨日報道,特朗普上周四接受霍士新聞主持人尚漢尼提訪問時,被問到第二任期的目標是甚麼,結果特朗普的回答漫無邊際、文不對題,嚇壞幕僚團。一向自信滿滿的特朗普還表示自己可能敗選,他說,民主黨總統參選人拜登「可能將成為你們的總統,因為有些人不喜歡我。」

特朗普尋求連任之路困難重重,他應對新冠疫情,以及處理全美反種族歧視騷亂的方式遭到猛烈抨擊。特朗普本月二十日在奧克拉荷馬州舉行三月以來首場造勢集會,結果出席人數不如預期,場面十分尷尬。多個民調顯示,特朗普落後民主黨對手拜登逾十個百分點。

報道指出,特朗普還有時間挽回頹勢,當前政治環境也可能改善。但訪問超過六名與特朗普關係密切的人士後,可得出一個結論,即特朗普競選連任工程亟須找到方向。特朗普前競選幕僚紐恩伯格說:「按照目前趨勢,特朗普總統恐遭逢當代總統大選中其中一場最慘烈的挫敗,以及有史以來在任總統(尋求連任)最慘烈的挫敗。」

7.1 + 侵侵落選
香港係咪絕望了
覺得已經唔重要了
佢自己成日衝出嚟9up邊個幫到佢

希望佢好好利用淨低嘅時間,今次同上屆唔同,民主黨唔會再輕敵
希望有啲拜登嘅衰嘢爆料
希望有啲拜登嘅衰嘢爆料
白皮豬睇唔到左膠對美國破壞有幾大
寧願揀個老人痴呆
美國從此沒落
佢哋根本就覺得美國係邪惡政權應該破壞咗佢
睇黎上次太少人去佢個rally好大打擊
其實 Trump 團隊做得唔錯,下下幫佢轉移視線

但 Trump 成日自己亂講嘢,呢次轉移唔到了
個總統自己發癲亂講嘢

唔同叫Fox cut 走佢咩
我諗大美國主義嘅美國選民
係唔會戒意自己個總統癲同喪
但就會戒意係儍同冇腦,兼三日唔埋就出嚟丟人現眼
呢樣係會令自豪自己係世界一哥嘅人民極冇面同羞家
收起囂張,仲有得救
你一定係少數 唔洗唸
唉 ching絕望到咁?
真係
你見含侵L/愛侵力最近收曬皮就知
佢咁9up法 唔傻就假
都係sleepy joe pedo 之類
唯一轉機係中國做邪惡野
侵打柒中國
而家個勢去緊嗰個方向了
又未至於沒落既
中國難啲爬頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞