轉數快入帳,但電話號碼未登記

24 回覆
1 Like 1 Dislike
想問如果轉數快收款帳係未登記,但我入咗落去,咁啲錢會點?唔該
未登記都轉到咩
要等佢登記
轉數快只要選擇正確銀行同輸入岩既帳號
即使戶口未link 電話/email
都可收到

做銀行
付款方成功交咗個轉帳指示 但收款方未申請轉數快 所以想知道啲錢點算
但佢轉帳係用電話號碼 當刻我未喺銀行申請轉數快 但過數後先申請都會收到?
仲未收到錢
電話只係轉數快其中一個方法
登記回水要俾account no.
即係點?
登記回水唔係入錯畀其他有登記嘅人先係咁?
唔明你問乜
上網睇話向銀行登記回水嗰啲cases 都係入錯畀其他人
但人哋冇入錯 只係我未申請轉數快 佢就入咗
想知啲錢點算
有冇source
都係唔明

登記回水要俾account no.
仲有半個身份證號碼
應該唔會錯
個電話號碼係用黎send sms通知你
付款方登記還是收款方向銀行登記?
你登記左未
登記係指啲咩?
佢過完帳之後 我淨係登記番銀行轉數快
X先生,讓我進一步解釋給您,透過轉數快形式轉賬,如果系統核實成功您的資料,該款項是會即時生效的。如果您在收取款項之前沒有登記轉數快系統的話,該款項有機會是會處理失敗的,具體的退款時間視乎發款銀行的安排,如果您在您的交易記錄中沒有看到入數紀錄,説明該款項我們銀行沒有收到入賬指示,由於我們未有更多關於其他銀行的信息,您可讓發款人聯繋發款銀行了解該款項的處理進度。

呢段係我查詢銀行 而佢哋畀我嘅回覆
完全唔明你講乜
你指嘅回水係咪濕鳩政府嗰個

如果你電話號碼冇登記轉數快
對家根本就轉唔到錢俾你
求覆
用電話號碼既話
如果你真係咩都未登記過(包括咩咩pay)
係會即時reject番去付款方

但好多人會以為自己無登記過咩咩pay...
但事實上好多時佢自動幫你link up左

Ps: 日日處理好多呢啲case
補充多句
Even 你之後登記番 都無用
個transaction已處理左
你而家登記番既話 記得俾佢成為番default bank
否則下次你都係收唔到

叫付款方打去銀行check就最快
唔該哂
原來真係去咗嗰啲乜乜pay度
匯豐銀行嗰app 睇番轉數快linked過咩apps 就知道啲錢去咗邊

thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞