ViuTV奇幻愛情穿越劇《二月廿九》後續討論 (82)

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
不出奇
Hater有冇關心下Ranya
我好簡單 佢開心就可以
究竟今日係邊個影嘉嘉
這些機會⋯⋯⋯
問你有冇關心人,你就答你好簡單

新一日又嚟推post
所有好劇有好報
地產仔有製作特輯
有有新港劇就興奮
好多演員表演既機會!
臨訓前背黨訓
真的好喜歡海昕 請好好保護她
衰妹今日無update
某程度,好多野原來唔可以天真咁信,由其講得啱,我都出咗社會咁耐。同埋連登都真係大部份食花生,落井下石,有咁mean得咁mean,得極少善意比意見,唔可以正常討論。
巴打
唔熟呢範 畀唔到咩專業意見
但尊重你嘅一切決定

多謝你同我地交待同分享
開心呢四個月一齊推post傾偈
刀登會繼續支持你嘅創作
如果有活動 就用我地嘅方法通知你
隨時聯絡 隨時返嚟
0629 時間騎尼live 森麻re

Playlist:

Live 1
1. Serrini - Don’t text him
2. Serrini - 忽eat all
3. Serrini - 你不再想跟我看戲
4. Serrini - 若葉之年
5. 林家謙 - 一人之境
6. Serrini - 油尖旺金毛玲
7. 林家謙 - 聽風
8. 魏如萱 - 彼個所在
9. 陳奕迅 - Katrina
10. 陳奕迅 - 粵語殘片
11. Dear Jane - 哀的美敦書
12. Sarah Connor - Just One Last Dance
13. 徐天佑 - 四年一遇

Live 2
14. Boyz - 跳班生
15. 許廷鏗 - 你可能未必不喜歡我
16. 陳奕迅 - 不來也不去 (DUO)
17. Twins - 我們的紀念冊
18. 楊丞琳 - 曖昧
19. 薛凱琪 - 給十年後的我
20. At 17 - 三分鐘後
21. Serrini - 日沒前
22. Dear Jane - 哀的美敦書
23. Serrini - Let us go then you and I

討論重點:

Live 1
1. (@夏洛特啊)恭喜你終於睇到啦
2. 誠意推薦電影《落葉殺人事件》
3. Serrini Kkbox live with 林家謙
4. 開放phone in但冇人夠膽phone in,五十幾人個全部都係垃圾屎
5. 第一個phone in:Will邀請分享近況、開放點歌(林家謙 - 聽風);Will要人哼返四句先播,作為phone in代價;Will賞析歌詞修辭;討論貓貓,Will點歌(魏如萱 - 彼個所在)
6. Will:成日笑我部se?仲用到㗎!
7. 距離是相對的。
8. 53個人嘅信任遊戲。
9. Shout out to @mmmlok ‘s fashion brand
10. 香港創作人,無論歌/影/視/藝術/潮流/...所有本土文化需要支持

Live 2
11. 第二個phone in:Will推薦許廷鏗(你可能未必不喜歡我)、邀請分享中學拍拖/暗戀經歷,開放點歌(陳奕迅 - 不來也不去);Will叔講經(Twins - 我們的紀念冊);討論台劇與台&港流行曲
12. 飲啦屌
13. 第三個phone in:開放點歌及討論Serrini(日沒前)、推薦Serrini麥花臣live(Youtube有);進擊的Will叔又開感情台,蘋果動summary
14. Bye bye la Charlotte
15. 花式食零食failed
16. 有account嗰啲起碼推多30個post,因為今晚聽咗咁多係有代價㗎
願我們在新的日光下都能過得好好的
Good morning and good night

睇完森麻RE當自己睇咗LIVE
出面風大雨大呀, 連登係咁架啦, 一言堂, 又mean
唔係個個好似我地咁好架
想搵意見, 搵個社工個啲傾啦

上連登, 勿認真

keep住上刀登啦, 大家支持你
我愛Will Will嗌完我個名之後好好瞓啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞