係香港打扮下都比人話標奇立異

138 回覆
163 Like 33 Dislike
你下面冇?
日本人著衫不論明星定素人都唔太講trend,而且唔少素人mix & match得唔錯,光譜好闊,盡顯個人風格,要模仿亦唔容易。即使唔係on trend嘅classic風格,喺邊個年代都可以發揮得淋漓盡致。而且佢哋唔單止玩衫叻,配襯飾物嘅功力同心思都好厲害。

韓國人比較著重潮流,唔會有複雜嘅mix & match甚至layering,互相跟風唔難,反而唔需要有大量嘅items去back up配搭。此外,韓國潮流人遠比日本人鍾意著luxury brand嘅signature items,基於以上兩大韓國潮流特色,喺街上唔難碰到倒模式嘅風格。

近年韓國文化影響香港同蝗國年青人好深,衣著文化尤甚,而且歸納出嘅韓國潮流特色perfect match返一路以嚟嘅香港fashion文化,短期內好難令香港人對衣著嘅接受程大大提升,從而擴闊光譜。
成日見啲鋪頭賣嘢都話咩韓妹愛用韓妹愛牌,見到都燥
我係比較極簡主義者,比一般人少好多衫,所以更注重一件嘢百唔百撘
之前比個女人話:哇你次次都著差唔多嘅嘢嘅
關佢撚事咩我覺得我著嘅衫好啱我唔想再不斷鳩買好多衫之後覺得唔中意,然後擺咗係度
韓妹裝我係好討厭
著番似香港人啦
點解要介意其他人目光?
話身型無得練一睇就知懶過閪
男女都好,十個有身型十個都係練番黎
香港真係好少人着
但皮褸真係睇人着
個人覺得難carry
有啲人天生就柒到唔敢睇~ 做人唔好過份樂天
連著量產型都驚俾人笑咁冇自信不如都係著返u記啦 只不過將ank rouge嘅basic款著上身就以為自己好有style
人地歐美風拋對波出黎夠好多人望覺得暴露 佢地咪又係照著唔怕人話
仲有cosplay有咩得罪你 至少人地cosplayer識分場合唔會咩天氣咩場合都著到公主咁引人注目 人地cos得起唔怕俾人望好明顯同你唔係同一個level
你自己望下自己打過啲咩先啦

「屌你老母唔撚係同果班柒頭同一個level囉好冇

講到香港人以為你玩緊cosplay好唔尊重 你自己咪又係唔尊重緊啲cosplayer 有分別咩

唔洗影衣櫃㗎啦 個人咁漲仲繼續著貼身短袖顯手臂 你著乜都唔方靚啦
算多啦
好多著biker 款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞