45呎房 雙人床 想有個位放電腦椅用電腦 有冇計

15 回覆
8 Like 1 Dislike
頭先開錯 試吓開返係裝修台先

間房2m x 2.2m左右

放完張雙人床已經冇左大半

想有個位用下電腦 但唔想坐係床上用

另外都想放到個衣櫃

上網睇最合適係組合床

但一諗起每日要上上落落就冇曬mood
每日返工咁辛苦
放工正常都想沖完涼達落床攤唞下
放假坐係張正正常常嘅電腦椅上打下機

香港人前世做錯咗啲乜

暫時見到有啲有轆電腦枱可能啱用 但仲未諗到點用
有冇高手分享下經驗

【#71遊行 堅持五大訴求 反抗國安惡法】

日期|2020 年 7 月 1 日 星期三
集合地點|維園集合
集合時間|2PM
起步時間|3PM
遊行終點|金鐘添美道
*遊行正申請不反對通知書
如果你間房長少少都可以床尾放趟門衣櫃, 但依家真係有D難
一個人瞓? 會唔會考慮將就少少瞓3呎半床

一係咁樣
兩個人訓呀
至於張床size
因為係想善用空間
睇中左ikea一隻油壓床
床底可以放好多嘢

不過頭先見到有隻油壓床闊128cm 長203
咁係咪好用好多

衣櫃同埋電腦枱有冇咩好建議
咁幾好

兩個住50呎?衫褲鞋袋位d唔洗放既話一床一電腦枱都還好 其實大少少既單人床 兩個人都夠訓
如果要放野 可以買地台床 天花加支鐵晾野
上多兩個架放野 買多個ikea吊既收納袋

btw 兩個人就住大d喇
2個人瞓部電腦放房有冇問題?
btw如果可以我會prefer將個衣櫃返出廳/其他房
改趟門會唔會好d
同埋你想雙人床放2米果個位會唔會裝唔到,好多時裝床要10cm左右位
我宜家都係坐床用電腦
但買咗張
有得挨同較椅背嘅床上凳
加埋個cusion感覺上好似無咁傷腰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞