[長文慎入]黑店旺角西x鋼閘有限公司 幫襯到一肚火

14 回覆
22 Like 3 Dislike
旺角西x鋼閘有限公司 幫襯到一肚火簡直係黑店

事緣屋企人6月中去落訂買玻璃趟門約萬二蚊,落訂一半就約6000蚊。 已經完全冇額外要求,搵佢做佢門市個料一樣既玻璃趟門,揀咗黑色格仔。

落訂前搵埋師傅去過至少三次問好曬度好曬(因為上網見有人係baby condom話佢黑店,又圖文並茂咁。但得一個post 話佢,我諗可能係個別事件姐,俾次機會佢,點知真係咁伏)

搵開老果個呀姐問,因為後生果個十問九唔知老果個sale問佢野講兩句就唔多願答咁,就話同門市既一模一樣(可能我去得太多次佢覺得煩,咁都算啦)門市度門個料摸落好好,我屋企人個師傅都話ok 。

然後傾好曬尺寸,門面要見光32吋。佢畫好圖,問清楚佢,佢叫我唔洗擔心,話廠會跟曬張圖做。我對過張圖冇問題就諗住放心。

因為我好急用,所以問佢可唔可以快啲地。佢話冇得快,點都係要咁耐。咁算啦,唯有等啦。

點知過三日左右,屌
佢打俾我話門做唔到見光32吋,淨係做到30.5吋。(我心諗你自己師傅上來度尺果時又唔講,落單畫圖果陣又唔講清楚,俾左訂先來話做唔到)咁我都忍左佢,冇爆佢,叫佢照30.5吋 快啲送來。

然後再過三日左右 (6月24號),佢淨係wtapp 我 廠話做唔到門市果款,佢send 左第二種框來話係新款,問我o唔ok. 就咁一張相話係新款,冇細節,冇得摸,冇得度厚度等等,到時佢運塊黑膠俾我話係新款都得嫁啦?呢個時候都已經好撚興

於是第二日我踩上去屌佢 你宜家整俾我既野我唔係當事落訂既野。我落訂買蘋果你話俾個橙我!你咁做生意其實可以去海關消委會投訴你。個款唔同我都算,我想你guarantee 個料係一模一樣。(黑色話係新款,紅木色係佢門市款 亦都係我落單既款)

佢話做個材料係一樣,只係個款唔同。我話 咁你寫清楚係張單到,話‘新款’同 門市果款係一樣 寫清楚係咩質料,塊料幾厚。如果收到貨唔同就退款。 然後佢指住張單既門款‘豪雅xxx’ 呢度咪寫左囉! (呢幾隻字只係佢公司安俾道門既名,佢鐘意點叫道門都得嫁啦,邊到表示到‘新款’同門市款材質厚度一樣?)

佢唔肯咁寫證明佢都心有屎,淨係肯口頭講話一樣,一定唔會唔同。你係有誠信就唔會落左單,俾左訂先話道門做唔到32吋,過幾日又話個款唔同左啦!

呢兩件事佢都唔覺自己有錯,一句對唔住,唔好意思都冇講過。佢仲要串我話 既然你都唔信任我哋,咁我做唔到你生意啦。我宜家退返錢俾你。明知我係急用,浪費左我成個星期,浪費我搵埋師傅落同佢落門市幾次。

我話我一定上網分享我嘅經歷,佢話:多謝你。佢最後退足所有錢俾我,我都算,浪費左既時間同心力當買個教訓。

因為時不時會經過旺角朗豪坊附近呢間又西又冇品德既鋼閘鋪,仲見到有好多人係到睇閘,諗諗下都係寫出來,等大家唔好中伏。 我衰在唔信上網既post 話佢係黑店,諗住搵埋師傅 問清問楚實冇死。點知都係中曬伏,俾曬訂金先同我講呢樣唔得果樣做唔到。結果我又要重新搵過玻璃趟門。唔係淨係生意難做,消費者想搵間正常嘅鋪頭去消費都一樣咁難。

自己屋企人都好想幫下本土鋪頭唔番上支耶做
雖然都係支耶廠做
屌 最終搞到一肚氣

文太長 唔知有冇人會明
你屋企人靠呢樣野先做到野 又要比呢種西鋪過一棟既感受
自己都好憎呢d鋪
做前okok
到真係埋牙就唔得唔得
錢比返你 條氣都唔順 仲要浪費時間
西德鋼閘?
google都有黑店歷史

支持開名

幫推
巴打係咪幫襯過金門鐵閘
個人已經好灰
好急要都咁樣 屌
多謝介紹
聽日去問一問
幫推!!裝修食水就不嬲有。
真係唔明d黑店係想食到盡
唔係得佢一間係咁
有間x光做鋁窗都係咁
訂完送左黎 之後同圖唔同左
但送前已經要付全數
個客喊撚左
打開門口做生意都要咁樣迫鳩人轉款
重要冇得揀
淨係whatsapp張圖同你講聲要轉呢款
屌左出聲

唔怪得之香港鋪頭愈做愈謝
唔係我想幫襯支那
你都係支那貨重要食你一重錢都要咁樣玩鳩我
佢明知我地趕要架屌你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞