假期前觀塘一定塞....

272 回覆
318 Like 7 Dislike
住觀塘道沿線日經
38幾時拆快線車避開觀塘道
仆街等唔撚到巴士返屋企
今日4點幾搭巴士經過觀塘
已經塞到痴線點解觀塘可以咁多人
明明係weekday non peak hour
係半日經
每日早晚講一次,假日如常
大家一齊揸私家車咪搞到攬炒囉
香港根本車太多
住九東 繁忙時間唔敢搭巴士 約人要避放工 灰姑娘咁 次次一過六點就仆街
尼個位成日撞
開源道>鴻圖道>敬業街>成業街

一個圈咁塞

開源道又塞返出觀塘道,茶果嶺道法院個位又轉唔到出去。

世界級設計

海皮仲係咁收樓起樓,起動東九龍,起你老味咩。
彩虹個設計先on9,全部車要左Cut右,右Cut左,打曬交。
開源道日日3變1,成業街又係,個個都路邊落唔入車場,有D仆街直頭泊,有乜計唔塞。

偉業街長期單線

POPO趕車又淨係趕果忽順,掃曬堆車兜圈,塞到仆街!
搭過會經鑽石山站同牛池灣村哩兩個巴士站ge車就明, 起碼塞3個字
村屋就真係有需要既 其他好多只係心態想威而揸 本來一齊快變一齊慢
好耐冇聽過警察呢個字,你係咪講緊狗?
差唔撚多 呢排多車手
以前都幾通吓 有時塞 而家係成日塞 好少通
真係咁多將軍澳手足罷鐵揸車?
我住觀塘非近地鐵站 對我嚟講 黨鐵可有可無 有只係因為巴士缺少果條路線或者條線要兜好遠先到目的地 唔夠點對點

自己有車但唔成日揸 有排成日揸 雖然快咗返公司 但冇免費車位皮費好貴
同埋香港啲車手有料到架 唔望鏡cut
仲要打燈包讓
日日係公司望住條偉業街加觀塘繞道。次次望落去,偉業街一塞,連帶觀塘繞道都塞~

偉業街同開源道嗰個迴旋處成日都塞⋯唔知咩野原因⋯

敬業街啲貨車成日泊埋巴士站,搞到巴士食埋條外線上落客。

倒塞轉入去條偉業街。日日放工行過都係咁嘅模樣
我次次放工
都要多謝條將軍澳隧道
晚晚都塞到麗港城
差既塞到megabox都試過

如果罷鐵
我都唔知將軍澳手足點返屋企
打燈包讓
我聽過打燈篤油多d
成日見架啦 唔望鏡打燈 一嘢隊入嚟 特別巴士
又會次次都唔炒車咁堅
呢個位都應該起條橋左面落觀塘牛頭角,右面就齋入九龍灣,咁就唔使左過右右過左塞死
根本無得搞 全部地都起哂樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞