我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答

1001 回覆
277 Like 76 Dislike
緊係Revolt X 1200w or FSP PT 1200w
其實當下.我問左冇貨.我個刻改左

我都唔知幾時代理商再返貨

我呢刻好難跟得咁緊

所以我先改左個流程.咁樣我覺得直接d

咁出左事.我要補獲係合情合理.而且都必要去做返應該做既野既

呢單野.其實我都好無奈.冇野好講

唯有只可以作出我能力範圍內補償

但點都好,多謝你意見同支持
其實真係睇型號.不論細case 定大case

呢期matx推緊tt s100.設計都唔錯

大少少推緊pure base 500 / pure base 500DX.我自己覺得同價最強.

有問題隨時搵我
revolt X 1200w啦.呢隻野我覺得唔錯.都冇咩獲氣

起碼冇雷神咁痴線先
不過我換左FSP PT 1200w 了

由P牌變左做T牌
想請教悠二,如果我想砌番部中階機,我而家砌定係等多幾個月有新野出先再砌
對砌機冇乜知識
不過Revolt X實冇死既Seasonic 代工
呢隻都OK既.唔差
如果而家部機仲用到.我實叫你等下先既

因為而家都流左好多消息.都差唔多出

如果唔係武肺.應該仲早出
唔一定架.雷神咪又係seasonic
想砌返部desktop
主力係執相唔打機
有咩冇最低要求?ryzen 5, 32g ram?
同埋我完全唔急係咪可以再等消息
預算大概幾多

第一次網上砌機,希望巴打冇介紹錯
大概8000夠唔夠?
悠二兄上次搵你砌部機暫時用左六年
一開始用Win7 有memory leak up左win10竟然自動好番。黎緊搬屋又想砌番部玩下rainbow apex同黎緊cyberpunk 係咪1060Ti都夠唔洗買2060
張藍寶石 5700XT Nitro 打機成日crash 其實我可以做d咩? 呢六個月簡直係惡夢一樣

1 x AMD Ryzen™ 5 3600
價錢:$1,549

1 x MSI B450 TOMAHAWK MAX ATX
價錢:$815

1 x ADATA XPG GAMMIX D10 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$1,180

1 x Samsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$1,550

1 x Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
價錢:$3,799

1 x Thermaltake Toughpower GF1 750W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$750

1 x Be Quiet! Pure Base 500 Window Tempered Glass ATX — Black
價錢:$599

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,322
https://www.faroll.com/customize#MjI0OCwyMjg4LDI0MDMsMjQ2OCwyNDg2LDI0OTksNDM0
8000都還可以既.唔打機的話.32gb ram就必須

不過你講到完全唔急就等年尾新cpu出
我覺得1660 ti不如買1660 super.性能差好少.但價錢平唔少

其實主要睇返你預算
amd card今年driver多問題

除左同你講用DDU del driver再重裝之外都冇咩計
早知個時砌揀2060s
自己碌上代理傾下計 試兩試就換左PT 1200了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞