Sea to Sky銷情慘淡(大膽分析)

126 回覆
75 Like 21 Dislike
樓花期約20個月的SEA TO SKY,首張價單涉及285個單位,包括10個四房、115伙三房及160伙兩房單位,分佈第一、二座,其中3及4房單位全享海景。發展商為買家提供最高20%(兩房)至22%(三、四房)優惠,包括180天即供或日出康城區居民210天3%折扣、7月底前購買有2%海濱生活折扣、稅務無憂折扣15%,而三、四房買家更可額外獲2%升級優惠,折實平均實呎15,823元,為日出康城區內首批折實平均實呎最貴新盤。

嗱!首先大家要知道成個sea to sky伙數達1400多伙。
首推呢285個單位講真佢是否一Q清並非重點(如果清唔到將會緊危!)
要知道,285伙佔全屋苑5分1都無?!

咁之後買嗰啲單位仲加唔加價好?
加價後應該均價變$16XXX,跟住$17XXX....
大家認為市場仲接受到呢個價嗎??

定還是以接近價錢再推呢??
如果係咁,係樓花期逐漸縮短嘅情況下...即係呢個樓盤越早買就越蝕抵!

都係果句,如果大家有決心想住康城區?
其實唔一定考慮一手樓花嘅!
小弟覺得以同樣接近價錢買康城入伙冇耐嘅現樓二手盤更為合理

記得記得!
買一手要回佣。買二手要減佣。
多謝收看
這樣議事很足夠
二房去貨冇問題
三四房一定賣唔哂
Ocean marini
已經過百個貨尾,一樣向海大單位
愛完美都一樣有貨尾,貴貨
十期唔知今年賣唔賣
無支那人 洗黑錢
三四房 好難走
不過呢個盤集合在康城的好處,大半都係海景樓加站頂,就算第2,3輪兩房冇景去到15000-18000分分鐘都好易清,因為marini貨尾都17000-19000,而三房就難去D,但頭幾輪長實個價加係站頂都一定有吸引力
分分鐘sea to sky貨尾個價去到20000以上
又⼀隻AA狗

係撚站頂咩sea to sky
Malibu 緻藍天先係站頂
20k 買康城 仲要係長實。
比連燈仔燈一燈實一Q清
清硬
一睇就知佢唔撚識啦 站嘜撚野頂 on99 aa
巴打係咪現時康城業主
連登樓神,叱吒風雲,呼風喚雨幾百萬人

領導樓壇靠哂你地,無左你地淡淡會死
長實大把現金 唔等錢用 賣唔出咪再等下
即係唔係上蓋?
aa 係咁架啦
離地鐵站5分鐘=保等既速度跑5分鐘先到地鐵站
成個康城都叫上蓋,因為下面係車廠
緻藍天係最近出口既一個屋苑
叻叻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞