港男色迷心竅兩度陷援交騙局 7小時被騙3萬元唔夠再問父母借

155 回覆
209 Like 20 Dislike
4小時無左3皮野
咁on 9

原來今次不是Simon第一次受騙,之前都試過網上交友被援交女騙幾萬元,不過上次對方是叫他買點數卡。Simon稱:「我喺Facebook見到個女仔幾靚,就加咗佢做朋友。一開始我買咗$1300點數卡,之後又叫我畀多$3000幾,佢話係保證金,服務完我之後會畀返我,係老闆想保障佢安全。」該女士假借保證金、風險金名義,一直哄騙他繼續買點數卡。Simon一心想同對方發生關係,結果他在同一日內,由下午二時轉帳至晚上九時,7小時Simon就「課金」$32000,然而仍然未能見到美人一面,最後更要向父母借錢:「我問朋友冇人肯借畀我,當時屋企人問我點解要借一萬,我就話係借畀朋友,佢哋都有提我小心啲唔好畀人呃

Simon稱在社交網站認識該女生,對方主動表示可以提供服務,並約在酒店見面:「佢係兼職援交,當時我見張相幾靚,所以就好有興趣答佢。」Simon到達酒店卻不見女生蹤影,只不斷收到短訊要求他先付錢:「個老闆打畀我,叫我去櫃員機買比特幣,」他聽從指示花$800買虛擬貨幣,入錢落對方戶口作為「肉金」,但女生卻遲遲未有現身。Simon其後再收到老闆電話:「講咗一大輪嘢,叫我再畀多$8000,先會叫個女仔落嚟,我就覺得係呃人嘅。」

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2672915/《東張西望》港男色迷心竅兩度陷援交騙局%207小時被騙3萬元唔夠再問父母借
鹹濕唔緊要 腦都唔帶真係幫唔到
咸濕好正常
但無腦不如死左佢
正正經經去一樓一啦
人鹹濕唔緊要,但又蠢又鹹濕,呢d學費係要俾既!儲夠經驗值,下次會醒目d架喇!
打個飛機咪清醒囉
去酒店玩女玩足一日啦
佢話想交朋友wo

係愛呀,simon
條友肯定無上計登
玩過咁多次都中招on99
好賤
叫雞都算欺騙感情?
最多叫商業糾紛
”原來今次不是Simon第一次受騙“

cls 到底要谷幾多精上腦先可以比人呃兩鑊。。
問父母攞錢叫雞
無睇ROCK哥
有錢又咸濕點解唔直接叫雞?
弱智仔
想要個女朋友喳
幾多年前既騙局呀,仲點數卡....
https://youtu.be/eUhUOTlAPdQ

諗唔明呢d毒撚平日係點生活

蠢唔緊要

人地都拍埋片俾你睇呂
D錢真係攞左去叫雞都無咁嬲
智力突破下限
2020年仲中點數雞陷阱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞