[泛民大台] 體藝界 民主黨逼走陳偉豪 白鴿賴文輝:陳偉豪唔選

119 回覆
18 Like 46 Dislike
https://m.mingpao.com/pns/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20200616/s00002/1592246356713/%E3%80%90emily%E3%80%91%E9%AB%94%E8%97%9D%E7%95%8C%E6%B7%B7%E6%88%B0-%E7%99%BD%E9%B4%BF%E8%B3%B4%E6%96%87%E8%BC%9D-%E9%99%B3%E5%81%89%E8%B1%AA%E5%94%94%E9%81%B8

【明報專訊】香港足球代表隊前隊長陳偉豪早前表態話會積極考慮參選「體育、演藝、文化及出版界」,民主黨荃灣區議員、前體育記者賴文輝都有意出選,原本會商討搞協調或初選,原來民主派除咗呢個兩人,灣仔區議員李永財都加入混戰。不過,賴文輝噚日同Emily講,陳偉豪決定唔選,因為覺得自己未準備好。Emily噚日向陳偉豪查詢,未有回覆。

區議員李永財想初選 不滿民主黨
賴文輝強調積極考慮參選,已獲民主黨支持,希望有初選或協調,亦都會搵體育界以外,藝術、文化、出版界嘅朋友支持;佢又話,雖然陳偉豪唔選,但相信陳嘅團隊會派另一人出選。

李永財就同Emily講,自己一直有跟進開足球議題,佢話積極考慮參選,原本因不滿民主黨想逼走陳偉豪,佢想做持份者令兩人協調,佢噚日都收到最新消息話陳偉豪唔選,但就話會照參加初選,批評民主黨喺「35+」運用否決權上意志唔夠堅定,唔想畀賴文輝自動出線,除非賴文輝退出民主黨。

屌佢老母
泛民打手有咩講?
35+根本起大台逼走本土同素人
對佢地民主黨不利就唔肯初選
召喚泛民撚樣入黎講兩句
賤撚到冇人有
教育界又係咁
香港要重光 泛民必需死
死開D啦 屌你老母
佢好似係仔細老婆嫩先唔選
你諗下佢係邊度講緊波,要顧飯碗呀
唔通周街講咩
仆街民建聯B隊
當你有跟開足球議題,你跟左幾耐呀?
人地香港隊隊長呀

只要佢話選,初選結果如何都係投硬佢
咁販民有人咁恐嚇佢算唔算係鬼
本土派對我說
搞初選都是騙人的
我不可能 是雷動推介
陳偉豪真心比較好

香港隊長形象
認知度高

不過要看佢決定

依家插手搞政治
唔係大家諗咁輕鬆
佢之前都屌左出聲啦
要顧飯碗一早就唔出聲啦
五毛狙擊手前兩日上過水
D泛民打手撚樣 死曬去邊
你叫人點出聲啫 日日新鮮穫穫金
又唔簽承諾書 又唔攪初選 又空降逼走陳偉豪
點解唔叫劉青選?
好想睇佢地點樣spin
https://lihkg.com/thread/2007719/page/1
我之前哩個post又係
夠膽死尻作d野出黎當fact check 扮唔關佢地事
佢地就係咁撚賤格
仆街啦民主黨
講起佢
林卓廷條撚人仆街死左未
留名等又俾admin 搬去政事台
要推趁早
呢單真係一世都記住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞