最近Facebook有大量日本代購詐騙,騙徒最新page:Tokyo News 日本雜貨

70 回覆
58 Like 2 Dislike
睇返同d騙徒特徵一樣
又多個呃人page
🙈我都覺得好似。隻玩具日本官網賣8000 yen, 佢開$600...包順豐...需全款....
重點係個fb page 2020年6月尾先開,而家有成21k like 同埋page 管理人員有兩個係香港,一個未顯示...好鬼

便宜莫貪阿
聽講又有幾個新名page
我都懶得再搵
各位小心
碌碌下FB又見到有人like
新page名:菲莉雅 日本代購代買
https://www.facebook.com/%E8%8F%B2%E8%8E%89%E9%9B%85-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E4%BB%A3%E8%B3%BC%E4%BB%A3%E8%B2%B7-102069871564069/

加埋應該呃左過百萬,到依家仲未拉人,勁
D特徵一模一樣
無任何改變
繼續有人受騙
好多玩具group都有笑依個page
魂展第一個po直接用兌換價開訂
俾人講完del po再出,都仲係善堂價
而家見到有成2xx個留言,有10份1入錢都幾和味

有時唔係話blame the victim
但功課都唔做,俾人呃可以怪邊個

利申:只幫襯有門市嘅代購
無地鋪/銀行戶口
一律唔會幫襯
仆街中伏.....
間菲莉亞又呃喇...
係 真係冇咩做到咁
有對方嘅轉數快 報驚有冇用?
巴打去左買咩?
比哂錢 收唔到貨 仲話要比保證金

大家小心
報警吧啦 不過唔知成效有冇
個fb page 摺左應該cap完水
https://www.facebook.com/LetsBuyJapan/
Let's Buy Mimi日漫專賣店

又多一間
LM睇今次mhr switch主機可以呃到幾多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞