ps5設計到咁原來係有原因架!!!!

12 回覆
1 Like 2 Dislike
原文:https://www.pushsquare.com/news/2020/06/sony_on_ps5_fan_noise_a_great_deal_of_effort_has_gone_into_making_ps5_quieter_than_ps4

原文如下,有興趣可以去看看,樓主翻譯大意如下: 眾所周知,PS4在運行大型遊戲時非常吵鬧(樓主:飛機起飛不過如此 )。 而PS5採用了革新性的散熱系統,索尼也反復重申了在PS5的靜音方面已經付出了巨大的努力,保證主機比PS4更加安靜。 從PS5的外型來看,「裂開的領子」(Popped collar) 有利於將機箱內部的氣流排出,真心希望「飛機引擎」的轟鳴聲將一去不復返了。 當然,最終只有時間能告訴我們真正的答案。
係人都知部機大左會多d位比機入面巴空氣流動啦
設計出到黎主流唔受咪格硬比個功能佢囉
One X唔算大部但玩 game時都好靜
其實就係佢夾硬整到粒GPU成2.23GHz咪焗住設計到咁大去散熱
velop出名散熱好,xboxsx跟佢個款散熱應該係最好
部機咁偏身,點睇都係xbox散熱好d啦
咁一定 但問題係桶型好難收係電視櫃啲格裡面 你一定要擺櫃隔離或者擺面
應該係話設計到咁鳩大部
仲做唔到就死左佢啦Sony
咁又未必,xbox同個bass喇叭差唔多反而好擺
ps5太長,打直/橫都唔易就位
今次係咪一定要打直擺
可以打橫 但直立順眼啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞