[71立會] 律師啱啱通知我聽日改控暴動,可唔可以同我講句加油

3607 回覆
7651 Like 75 Dislike
人身攻擊你咪人身攻擊你囉,吹波?

如果呢度係有槍權既社會,揭竿起義左添啦。而你仲活喺你嗰個所謂棋子呀、傻仔呀嗰啲陰謀論入面, 同中共口吻line to talk,完全忽視社會實實在在發生緊既中共粗暴踐踏港人自由、民主既context&background。

最後我想講,邊個想衝都好,行為本身係冇錯。我地可以勸,但唔係因為覺得自己好撚醒,衝既就戇撚尻,只不過係因為敵人太撚過惡。
你又spin乜野
我幾時有講過中共唔仆街,唔係踐踏自由?
我剩係問一句,你地連登仔除佐講句加油仲做到D乜野先?

你同連登仔心裡面都知根本就冇野可以做,
然後就搬一大堆對方幾仆街幾極權呢樣個樣理由去掩飾個實事。

然後仲話你係鐘意人身攻擊吹咩,啱呀啱呀,人身攻擊呢個point真係好strong,全世界睇完你既論點都俾你說服到了。
加油啊 ٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)ᵒ
所以?我講錯啲咩?做唔到又點?
送中本身都打算撤唔到又點?
講到尾,大家作為蟻民,喺不可抵抗既歷史下掙扎咋嘛,邊有人有錯?
而家你嘅意思唔只係話做唔到,甚至連比人掙扎嘅機會都唔畀喎。 我諗我同你既分別係呢度囉。
加油!
加油
加油!!!
無以為報,但求有天煲底相見
加油 你一定無事
你over interpret我既意思
我冇accuse過你錯,亦都冇accuse樓主有錯
甚至我冇話唔應該抗爭,唔俾你爭扎

我只有一個講法,就係要面對現實,個現實
就係你衝完出佐事,只會得到連登仔一句加油,that's it

然後我講現實,連登仔個個負評但又唔回覆,覆得既就人身攻擊。cctai細路最on9既就係逃避現實。
你回應第一句就叫啲手足做棋子喎 又話做哂人食糧 好難唔敢去解讀你番說話喎 當然如果你話,其實唔係嘅話咁我都冇咩特別意見。
其實講棋子個個唔係我來

但我又反問,連登仔鼓勵人衝,但衝完之後俾人拉就剩係掉低句加油,然後繼續食黃店,當事人就入去受,我會覺得都算係被利用囉,仲要係俾連登冷氣軍師利用tim。

當然你話人地係諗清諗楚先去衝,100%出於自己想去做而做,而家告暴動都全無後悔,咁我會覺得你算係get what you expected,唔係被利用既。但問心,呢一年拉佐咁多個後生仔,有幾多真係完全冇受人影響去衝,衝完俾人告都毫不後悔?

我知個D“做人地食糧/隻棋”呢D說話好藍絲好撚難聽,一聽到就條件反射咁負評。但負評過後都想大家望清楚,聽完連登仔講去衝又俾人拉,得到既就係一句加油,that's it. 諗完都仲想去衝既,其實我都冇意見。

鬧交鬧贏我,人身攻擊我冇意思的。我只係指出事實。
講真 呢一種討論呢一年應該見過唔少 而家大家都話唔好盲信大台 唔好盲信日程表 唔好盲信tg 唔好盲信SUCK

所以今日如果我再見到人討論類似嘅事,我會認為對方一係藍絲、一係搞分化、一係未訓醒

所以我都一定駁㗎喇,不過我目的唔係鬧贏囉..
加油啊!多謝你!
若果你仲想回應既就回應返有冇或多或少被利用既問題,同埋連登仔剩係識圍爐打飛機不願面對現實既問題

我唔care你鬧唔鬧駁唔駁我,我一早都知連登仔個個死剩把口,唔夠拗就block。
加油 頂住呀手足
加油!頂住!
加油💪🏻
加油💪
加油
手足加油加油加油
加油啊
加油!!!
加油 多謝你嘅付出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞