其實IVE Shape嘅Top up degree有冇用?

72 回覆
6 Like 10 Dislike
依家讀緊hd?
今年Top up grad 咗
揾到工嗎
我都係依排先搵,hea咗好耐,如果人工唔介意低少少都大把工,但我自己又唔急所以搵到啱先做。但我唔肯定係因為疫情先低定本身都低
咁shape果個uwe, bse, 有冇hkie, cibse認?
ou果個就搞緊,
speed就認,要讀2年,廿尻幾萬

shape果個好似ok bo? 讀一年收年,十零萬,
早排好多人話shape果個cibse唔認,係咪呢家都未認但認左? 話hk讀唔認,uk campus就認?

急!!!
就算報得讀完出黎D HR都會challenge你同唔當你有讀過degree啦,因為個top up degree得一年,而之前嘅HD,Asso讀嘅科又完全同top up嘅科唔關事
其實全部唔返都得,我全部都自己睇notes 做
最後份野好似2000字左右,正常夠你pass
好少用tg ,我盡量喺度答你啦
睇你咩目標 想攞second hons 有交足嘢正常都有 我嗰陣因社運加肺炎一堂都無上都搞掂 利申:本身都唔叻

你有無同你一齊讀過HD朋友呀? 因為啲嘢真係亂嚟都比你pass
係呀 references個量跟足都夠
同埋好多位無咩特別都專登搵下嘢引
想問吓HD嗰陣時嘅成績影唔影響top up拎咩hons ??
應該無關
咁姐係個top up一年爆黎決定hons? 會唔會好大競爭
同埋其實我唔係好明top up嗰張沙紙同英國嗰張一模一樣,但係只需要讀最後一年 ,咁樣咪會有少少唔公平囉? (好似快過本地讀,但係又係大學資格),讀完之後可以讀埋個Master先4年
係 唔會有咩競爭因為大家都知咩料
張沙紙一樣但你去見工 人地都知咩事啦
因為我諗住遲啲top up 慳一年時間之後直接去外國讀master,所以如果淨係需要爆一年就可以拎hons 覺得好似太美好咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞