是咁的,我自己整左隻腦魔公仔

251 回覆
407 Like 44 Dislike
可以去IG@lomore_union 睇下真身

同埋樓豬係死蠢,原來連登user name 樓豬會揾唔到你地,求下你地填多次張form
好得意呀!
腦魔其實out左好耐
係都整連豬連貓啦
重以為腦魔出到第三代嘅樣添
想要
我接受唔到,你唔好再講啦

腦魔is watching you
請支持下
等你tg搵我
樓主有個ig: lomore_union ,請各位支持
之前填左form 留左連登名的巴絲打請再填form,我揾唔到你地

想問你係成本價定賺錢?
如果有mark up既話profit會唔會支持612嗰啲? 定係你自己袋返?
依家蝕住做,成本都未cover 到
如果多人買,成本可以下降。但依多唔多人買,變相成本好高, 我都想有得賺,如果有會捐去612,不過應該唔會好多絲打有無興趣幫我買2隻?我ig 係lomore_union
腦魔世界第一
我都超鐘意腦魔,已經買咗佢嘅畢業公仔
邊度
近期高登都賣緊,高登個admin聲稱佢地有版權,有冇人fc倒?
又版權問題,之前好多巴絲開個post講過啦,求其google下都揾到

舊版既腦魔係public resource黎,係舊登好多巴打左一個右一個咁砌出黎,據聞係咩美國卡通the tick既角色改改改改到完全唔同樣,無咩「原畫師」。高登嗰隻都係自己畫的,個樣都唔係舊高登腦魔個樣,所以佢話「正版」有版權係冇問題(佢係擁有自己設計圖腦魔既版權)

連登新既腦魔lomoji就有原畫師,就係歪洛巴打,係佢畫同設計既,如果有人直接用佢賣貼紙整公仔就係侵歪落巴打權。

而樓主做果d都唔係歪洛果d,佢自己畫,所以都冇版權問題。所以樓主一樣都可以話自己係「正版」有版權,一樣冇問題(只限於自己畫嗰張圖)。而如果有人攞樓主張設計圖整公仔整貼紙,咁樓主就有權告嗰條友侵權
腦魔(少數派)
見倒佢地係舊登話要告人侵犯版權
佢地舊登只要證明到,阿Joe係用舊腦魔icon整嗰隻公仔,咁就真係侵權,但我睇過覺得唔似樣 同埋告侵權一定要民事,貴到仆街。 補充一下,就係版權係唔洗申請,你創作完就會有,即係話你求其畫隻柴犬公仔出黎,其實你已經擁有佢既版權
巴打咁熟嘅
你有相關經驗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞