【突發!】香港史上最具民意授權組織成立!!!

428 回覆
2087 Like 32 Dislike
14年啲人屌大台係因為冇民意授權,宜家呢個有而且係搞外交,唔係社會運動咁簡單
光復香港
以你個邏輯,咁得一個人(or一班人)做嘅嘢實係比人叫大台㗎喎,因為冇其他人(or一班人)齊齊做。
咁巴打你喺香港搵唔搵型第二班人可以係人民投票選出嚟嘅先?有,立法會議員囉。
咁立法會議員唔做區議員又唔可以因為會比人叫大台所以唔做喇咩⋯⋯
再唔係巴打你搞個場外選舉又有三百萬人投票然後又選返四百位代表一齊搞做全體大會啦
你挑戰嘅邏輯講唔通呀巴打。
區議會 雖然冇權力

但起碼要做到:

開啟民智
令更多公民覺醒
終於做實事
Push!
啱啱仲想講點解係17區?
區議員對西方來講係有形民主代表 , 如果18區發出共同聲明以及共同行動, 對西方行動會有出師有名效果 !!!

對反對話起大台, 本身區議會就建制內產物必然係大台, 上年支持原因係 兄弟爬山 各自努力 結果 , 只要我地必須要求所有 民選區議員 跟從及支持 攬炒,五大訴求缺一不可 原則 ,咁搵唔到理由反對
當然你可以話冇表態支持 獨立 而唔接受被代表都得
元朗咁多人 得6個鄉主席
北區有4個鄉
西貢 大埔區夾埋4個鄉
沙田 屯門 青衣 荃灣 馬灣 各一個鄉

離島區咁撚少人,區議會得10個選區,咁都有8個鄉呀,佢老母........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞