[LIVE] 獨遊福岡4日3夜之即興旅行

302 回覆
11 Like 1 Dislike
巴打好正
可唔可以同你瘋狂去福岡
btw我去過福岡兩次,最後果次真係超唔捨得返香港,仲要到依家仲回味緊 繼續睇你地出d福岡post
巴打今晚食乜?
巴打今晚食乜?

居酒屋

巴打今晚食乜?

居酒屋

食串燒
巴打今晚食乜?

居酒屋

食完再食多個拉面
食到好飽

食唔到拉面啦

巴打好正
可唔可以同你瘋狂去福岡
btw我去過福岡兩次,最後果次真係超唔捨得返香港,仲要到依家仲回味緊 繼續睇你地出d福岡post

我第一次去
咩都唔識
好多野都亂黎

total 食左4500 yen 大約18串到 2杯生啤
圍起先320hkd 抵到爛

total 食左4500 yen 大約18串到 2杯生啤
圍起先320hkd 抵到爛

btw 一個人食都唔怕 有中文menu
同埋有中國人係到做waiter 唔怕溝通唔到

留明
依家天氣凍唔凍啊
星期六就去
依家天氣凍唔凍啊
星期六就去

十幾度左右
有涼風

不過佢天氣既變化都幾大
我第一日黎落雨
第二日曬太陽
今日有d涼
食完飯
狗衝左去天神個aeon買d生果做宵夜同聽朝早餐

士多啤梨

青森蘋果

聽日就要番香港啦
今日去左邊
柳川 蒸饅魚飯
好香 啲飯索晒汁
一試難忘

有交通套票買
柳川 太宰府
包柳川遊船河

巴打你好, 我父母6月會去福岡,住天神附近, 佢地叫我幫手PLAN行程 (但我未去過日本) 想問下由天神去柳川交通方便嗎?(因為佢兩個唔識日文同埋英文麻麻) 同埋有咩景點好行? 你呢個蒸饅魚飯係邊間, 因為我GOOGLE左好似有幾間.. (我真係一D都唔熟日本交通,飲食同行程) 各位有咩好景點推介下(睇風景兩老麻麻,旨在食下正野,購物咁)

多謝各位,抱歉申手了
柳川 蒸饅魚飯
好香 啲飯索晒汁
一試難忘

有交通套票買
柳川 太宰府
包柳川遊船河

巴打你好, 我父母6月會去福岡,住天神附近, 佢地叫我幫手PLAN行程 (但我未去過日本) 想問下由天神去柳川交通方便嗎?(因為佢兩個唔識日文同埋英文麻麻) 同埋有咩景點好行? 你呢個蒸饅魚飯係邊間, 因為我GOOGLE左好似有幾間.. (我真係一D都唔熟日本交通,飲食同行程) 各位有咩好景點推介下(睇風景兩老麻麻,旨在食下正野,購物咁)

多謝各位,抱歉申手了

天神可以係西鐵天神搭一程車去柳川 如果去埋太宰府可買柳川太宰府一日券
今日去左邊

起身check out 左之後

去左博多站買手信

順手係博多食左碗拉面

手信

柳川 蒸饅魚飯
好香 啲飯索晒汁
一試難忘

有交通套票買
柳川 太宰府
包柳川遊船河

多謝各位,抱歉申手了

你父母兩個人去?
柳川 蒸饅魚飯
好香 啲飯索晒汁
一試難忘

有交通套票買
柳川 太宰府
包柳川遊船河

多謝各位,抱歉申手了

你父母兩個人去?

佢地淨係去過東京 淨係買下食下咁, 福岡好似唔岩佢地玩
柳川 蒸饅魚飯
好香 啲飯索晒汁
一試難忘

有交通套票買
柳川 太宰府
包柳川遊船河

多謝各位,抱歉申手了

你父母兩個人去?

福岡先岩 唔係多人 搭下jr去附近城市行下不知幾爽
柳川 蒸饅魚飯
好香 啲飯索晒汁
一試難忘

有交通套票買
柳川 太宰府
包柳川遊船河

多謝各位,抱歉申手了

你父母兩個人去?

東京我反而覺得俾老人家去會仲難
佢地都係自己去?
博多一條鐵路去晒,如果唔睇風景去個3日2夜夠la~
機場了
場機delay左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞