一句講哂, 英國定美國?

195 回覆
265 Like 884 Dislike
英國無歧視
人勁自然冇人歧視

操到隻牛咁或者英文講好啲講準啲
自然冇人歧視

好似有個新移民佢講到香港地道廣東話 而且又願意融入當地文化尊重當地文化 你斷故都唔會跳針一直執著於人地出生地歧視佢啦

再講香港成日都笑啲唔講廣東話嘅南亞人 又叫人呀叉剩
係唔敢歧視其他種族咋嘛

成日成個媽寶咁樣係度喊 話人地外國人歧視自己

就好似你歧視支那人咁甚至想打柒佢 不過你唔敢隻抽
不過可能亞洲人智商高啲 普遍行每一步都思前想後太多計算 但人地外國人諗到就做 咪會敢郁手囉

我真係唔見有abc話比人歧視同打wor
就好似你係香港睇支那人覺得人地係生番一樣 會歧視佢

但你努力融入當地嘗試學習人地文化 人地會對自己文化感到自豪 咪囉唔會歧視你
相信美國人會笑你既係
會睇到自己價值咁低
喺美國生活過就知
聰明既人唔多
普遍香港人其實叻過美國人
你呢啲睇低自己既負面思維
就真係垃圾啦
但好多加拿大人走落美國打工
台灣同北歐比? 神奇
英國邊忽乾凍
因為非洲唔少地方都係高原氣候
一啲都唔熱
HONG KONG
團結於支共周圍呀?
支共自己都鬼打鬼,華人整定冇運行
當年有班泡菜仔移民美國比白人恰,結果成班當過兵既泡菜仔搵白人復仇,之後冇人再夠膽恰佢地

華人敢咩?見到白人就軟皮蛇咁款,又爭住lick ass
乜撚嘢媽寶
我的家,我的國就係香港

屋企火燭你會唔會有事走先?
我係英國做見客嘅工
好多英國人prefer見其他人
同事同我講覺得好多都係subtle racism
咁易講到冇口音?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞