【香港偽人清算名單】 香港文化演藝界支持香港國安法聯署名單曝光

937 回覆
587 Like 23 Dislike
建測界「撐警」聯署疑造假 建築師註冊管理局報警 指 138 聯署人無註冊
https://www.thestandnews.com/politics/%E5%BB%BA%E6%B8%AC%E7%95%8C-%E6%92%90%E8%AD%A6-%E8%81%AF%E7%BD%B2%E7%96%91%E9%80%A0%E5%81%87-%E5%BB%BA%E7%AF%89%E5%B8%AB%E8%A8%BB%E5%86%8A%E7%AE%A1%E7%90%86%E5%B1%80%E5%A0%B1%E8%AD%A6-%E6%8C%87-138-%E8%81%AF%E7%BD%B2%E4%BA%BA%E7%84%A1%E8%A8%BB%E5%86%8A/

建築師註冊管理局則於今日向會員發信,稱該聯署中有 138 名,報稱是「建築師」的人士,根本不在註冊之列,認為涉嫌違反《建築師註冊條例》。該局又指,曾於去年 10 月 25 日、11 月 19 日及今年 1 月 2 日去信《星島日報》,希望能提供聯署發起人的聯絡方式,但一直未獲回應,於是在本月 2 度報警。

其中一名懷疑「被聯署」的建築師鄭振揚回覆《立場》查詢時,確認今日收到管理局的通知,但由於須與律師商討案件的情況,因此不便評論。
同秦檜一樣 以後唔會再有人個名叫月娥 幾廿歲人都要唔改名唔掂
好耐無聽
係細個聽恐怖熱線
wtf
晚節不保
好鍾意聽佢嘅長路有多遠,係嗰個年代嘅抗爭歌
居然用英文排而唔係筆劃, 叛国
https://www.youtube.com/watch?v=EJ433fpRrkU

有無人玩google doc ocr

真係以為jpg就搵你唔到
冇張敬軒
佢今次仆街了
曹宏威?
真心完全同娛圈無關囉
假撚到一定係唔熟香港娛樂圈支那人出
有可能係老闆交晒佢自己啲藝人名出嚟
個藝人被聯署都唔會出聲
陳慎芝做福音戒毒 我比較好奇佢隸屬邊間教會?真係要寫信問一問教會總部
又係依靠外父嘅廢柴
佢算係搞笑
香港柒事經典代表
喺tvb都唔敢話自己係黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞