24歲青年被告襲警 辦方: 「警員一路打被告 一路講『你做咩襲警啊』」。

383 回覆
687 Like 59 Dislike
辯方爭議控方案情,指被告被捕上車後,在車內要求穿回上衣,被沈鴻源拒絕。其後被告偷偷使用電話被沈鴻源發現。沈鴻源意圖搶去手機不果,後聯同坐在中排的周國豪及警長 58602 對被告人施襲。辯方大律師形容「警員一路打、一路搶手機、一路講『你做咩襲警啊』」。被告頭及臉部紅腫,鼻樑骨折並流鼻血。

辯方亦指沈鴻源曾於車上問被告「頭先出面係咪好好玩啊?」更於被告被送達北角警署後,以清水淋被告,及在被告反對下,以紙巾抹去被告身上的血跡。沈鴻源其後主動向被告稱「爸爸係紅、細佬係黃」、「你拉得好唔抵,你又唔似啲人出去搞事」、「我今次原諒你,下次唔好啦,唔係個個都頂得到你咁大力」,並最後與被告握手和好。

超級詳細內容:

https://www.thestandnews.com/politics/%E6%B6%89%E8%AD%A6%E8%BB%8A%E4%B8%8A%E4%BB%A5%E9%A0%AD%E6%92%9E%E8%AD%A6-24-%E6%AD%B2%E7%94%B7%E8%A5%B2%E8%AD%A6%E6%A1%88%E9%96%8B%E5%AF%A9-%E8%BE%AF%E6%96%B9-%E8%AD%A6%E4%B8%80%E8%B7%AF%E6%89%93-%E4%B8%80%E8%B7%AF%E8%AC%9B-%E4%BD%A0%E5%81%9A%E5%92%A9%E8%A5%B2%E8%AD%A6/#.XtD50eB30Is.facebook
周國豪及警長 58602
沈鴻源
呢個名咁罕有唔難搵
垃圾CCTAI推都唔撚推
篇新聞開撚哂名
Push
沈鴻源其後主動向被告稱「爸爸係紅、細佬係黃」、「你拉得好唔抵,你又唔似啲人出去搞事」、「我今次原諒你,下次唔好啦,唔係個個都頂得到你咁大力」,並最後與被告握手和好。

?????

被告老豆係名人?
CCTAI不愧為全連登垃圾台之最
黑警一定會付上代價
想扮GOOD COP扮得半桶水
ice
推唔郁都照推啊屌
有晒真名喎 無人識?

源源源
沈 鴻

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞