2020 Summer Internship/ Placement (16)

1001 回覆
82 Like 162 Dislike
呢間好似經常被屌驚俾人水入去
可能今年有
但上年肯定冇
出咗interview 咩? 巴打幾時收到㗎?
welab any update?
有冇人工
Expeditors 出左offer?
姐係幾錢
Dunno...車錢掛
Ching 有報virtual intern?
有啊,你去到咩stage
有同感 之前乜intern都報曬終於有一間有offer 但完全唔係自己想做既嘢 今日返完工一返到屋就係咁喊 點解完全搵唔到自己想做既野 然後為咗令自己cv唔好空 又要迫自己去做一啲見到就憎既野 又會瘋狂追連登po stalk 人linkedin 不斷同人比較 點解其他人做到自己做唔到 再諗起自己仲要返埋成個暑假個心情又即刻頂唔順又再喊過

其實可能根本唔做仲好。。
大家加油, 一諗到返份hi intern仲要返到8月31
宜家睇youtube facebook娛樂下都笑唔出,因為真係太多顧慮其實除咗做野用腦攰,溝通都好攰,明明第一日見又要夾硬揾d野講,連lunch hour都無得真係relax..好辛苦, 將來真係要返工都唔知點算...我原本心態係諗住快手做完可以早d休息,但咁樣搞到我成日都好攰,加上工作又唔係真係做得完,聽日開始應該會hea得再hea.. 真係好攰好心淡
真係好明白啊 嗰種無得簡 明知自己真係辛苦都要夾硬死頂落去既感受 其實知道有人同自己諗法差唔多已經輕鬆咗好多 我會應承自己返埋呢個禮拜再決定 就算hea少少都無乜所謂咁過可能舒服d 最緊要唔好同人比較 知道自己想要咩就得 如果你無乜嘢做就早d訓啦 聽日仲要返九點啊
雖然咁講得都知大家好難訓到 但係如果再咁失眠落去 心情只會更差 壓力又會更加大 過得一日係一日先啦 唔使諗到咁後既 咁樣可能會少啲壓力
有冇ching有the fusion group second in?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞