[榮冠大道道道] 五月三十一日田草十一場賽日討論區II

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
原來貓叫完雞
捉到就認啦
全部人都知你迷拉
有機會
不過都似頓揀
與龍點睇
上次三疊冇遮擋 肯定臨尾無力
女朋友係貓
男朋友叫雞
金莊令前景好過共創啦
友好日子唔好提喇
成晚瞓唔著
前兩步 後三步都贏
就係輸影相果一刻
剛戰告東尼連下三城,有人覺得練馬師冠軍之爭何其激烈,筆者卻不以為然,因為小弟早就講過,過去數年練馬師冠軍蔡約翰,少則贏七八十場,多則贏近百場,上季大摩發起挑戰都贏到75場,可見今季絕非一個高水平較技,只要摩東蔡任何一個馬房有心去追,三兩下手勢就會追近,且看今日大摩會否贏到五十大關,成為第二個挑戰者。

今次賽事有兩組三班1200米,當中第八場形勢甚清晰;「淺草飛」未來港前贏至一哩,前仗1200米純因步速偏慢捱回一席第四,今次賽前曾因小問題缺課本來不甚可取,但此駒小休後加配眼罩試大閘,走勢遠勝之前,撞正弱組可憑一哩氣量及卡士力剋對手。「美麗友盈」及「順意寶」係全組僅有兩隻季內贏過三班嘅馬,要拖一票。「運來福星」一連兩場輸形勢,季內賽績硬淨,只要步速正常就有機會。

尾場簡直係明星馬混戰,「小太陽」抖近三個月再跑,期間例課冇缺,睇嚟只係唔想三歲仔搏得太盡,不過上場三班慢步速僅勝,升班偏熱又唔值得揸膽。「幸運快車」外地高獎金兩歲賽按韁大勝,嚟到香港微傷操到今日先跑,型格靚極唔好唔出,下季蔡廐短途大賽棋子,冇咩意外二班都係過客。「當家猴王」上場輸多少進度,轉彎路程更合發揮。「牛角仔」始終贏過二班田草1200米,抖夠兼曾試大閘,唔好睇小。

波蛇原來有寫馬
比咗個垃圾騎
搏下P可以
友好日子 最後$38W 我都毆咗
我仲同你講$20唔值 $38都OK
唉屌,想轉精選
頭場田雞狀態如何 ?
@ bogo
超級戇鳩呢啲馬要瘋狂拍跳拍閘教佢過馬
教過馬一定啦
呢啲馬又係好似都柏名狗咁
搵我年出手 係咁砌 砌到佢仆街先得
冇乜特別 有一隻特別係1000米果場
痴撚線 擺明迫害
尾場依然覺得小太陽最惡 但開跑唔會賭唔值3倍
諗起代代為王追歡樂之光
誠囝啲鞭大力到劈柴咁 隻野都係僅僅過到
有冇人好鐘意快樂凱旋 老苗搞啲轉倉馬真係搞得好好
一場打柴
騎果個
舒服?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞