蘋果:19歲大學生因叫一句防暴嚟緊 被多名黑警狂追用盾牌壓頸後被捕兼搜屋

133 回覆
32 Like 417 Dislike
所以話水人出去不負責任,而家你個人企係度已經係罪,成年都睇唔開要講公義就係自己有問題
所以國安法之後d狗話你喺連登講天滅中共已經可以懷疑你危害國家安全禁錮你,凍結你資產,根本唔使定到罪。
然後話你唔講咪唔需要驚俾人拉囉
國安法都黎左 重法治
其實係,sad but true
大家吾好流於浪漫主義...要贏吾係靠衝
小弟認為,消極d諗,if you can’t beat them, join them
集合一班人加入,從敵人內上位好似冷戰美蘇用間諜
屌你老母
嗌一句就話公眾地方行為不檢都係得香港有
「防暴警察跑緊嚟!」唔知係犯左下面邊一條
痴撚線 香港警察死全家啦!

(1) 任何人在為某事情而召開的公眾聚集中作出擾亂秩序行為,或煽惑他人作出此種行為,以阻止處理該事情,即屬犯罪,一經定罪,可處第 2 級罰款及監禁 12 個月

(2) 任何人在公眾地方作出喧嘩或擾亂秩序的行為,或使用恐嚇性、辱罵性或侮辱性的言詞,或派發或展示任何載有此等言詞的文稿,意圖激使他人破壞社會安寧,或其上述行為相當可能會導致社會安寧破壞,即屬犯罪,一經定罪,可處第 2 級罰款及監禁 12 個月。
又要block
以後哨兵請大叫"香港警察加油"
唔好真係當人傻
返學果班都俾狗抖又點計,冇叫防暴啲狗賊自己走黎開波咁係咪政府水學生返學唔啱?
連燈冷氣水軍師。
在網上其他任何途經發布或轉載有關警務人員行動資料,或可構成阻差辦公及妨礙司法公正
其實呢個方向係終有一日會見到
街坊會變condom
幾時制裁狗官
第一隻pk咗,手足睇唔到第二隻
講事實又唔得
練跑啦
叫吓都唔得?
黑警全家仆街死

兩步share文宣大法!㩒兩個制都唔肯㩒你仲係咪香港人
入去個website揀張圖 㩒share去whatsapp 就可以send哂俾親戚朋友同各大群組
都可以share上Facebook同twitter!
非常清晰簡潔嘅介面俾你下載落黎擺ig

全民文宣呀!!!
https://swallowlife.org/lennon

樓主幫手置頂得唔得
遲早個個都鬥藍
唔夠藍就打 一係就比人批鬥死為止
黨都係想咁做者 訓練班紅衛兵出黎
真係擺到明想學毛魔
但又唔係個種料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞