假如真係可以移民英國,其實可以點生活?

210 回覆
112 Like 23 Dislike
參軍:)
一般人喺香港唔係都係咁咩?
所以先需要多d香港人手足入去
之前黃標似係入面做嘢班支那人私怨
鬼佬又唔識+唔理

Dublin香港人手足真係好單薄
之前國際戰線對面班小粉紅仲多人
好彩有班local幫手
左膠的困局
名店sales靠commission 賺錢姐
隨時連放工去 pub 抖氣嘅多餘錢都無
去洗大餅倒垃圾果d,反正響香港都係月月清

去吸自由既空氣做二等公民為下一代好過重回呂樂年代
講到係香港無能力都有高層做咁
至於語言有心去到瘀番半年咩都識講,香港後生仔正常都唔會係0英文
要付出代價,例如後半世比白人嘅種族歧視,因為按照歷史進程,任何文明上嘅民主基本上都要由前人嘅艱苦努力、知識同鮮血換返嚟,台灣係咁,韓國係咁,歐美都係咁,你係喺度享受緊人地嘅民主成果,freerider 緊人地安逸嘅生活,而唔係去自己爭取返嚟,咁樣一定要付出代價
佢地set到個target好高,大把人識中文肯做,無乜錢搵的
香港窮途末路都仲可以做 aa 保險
係香港冇錢都冇嘢玩㗎啦 係香港做低層衰過係英國做低層 d福利俾蝗搶晒
越近 Scotland 口音越重
英國真係悶到仆街
日日 fish and chips
係要 不過你既後代一定有保障
黎緊國安教育睇見都反胃 要讀國際學校香港太重皮
即係為下一代點都要走
點解咁得意要Cantonese 香港office做埋唔得咩
你接唔接受到做侍應做清潔
如果係IT, 不如諗愛爾蘭好過, 人地都係講英文, 更加歡迎你呢啲國際人才
同炒貴人d樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞