新手一問 FBS 出金問題

36 回覆
0 Like 4 Dislike
要睇返本身skrill個匯價
想問下fbs比人做partner(introducing broker)
比人操盤 有無風險
上網睇有人話fbs係黑平台
我係其他平台試過比人操個戶口
係唔比你做任何trading
只有可以取消個MAM 先可以自己控返個戶口
有風險
其實唔使考慮咁多咩黑平台
每間外匯公司開得出嚟一定有返咁上下水
唔存在啲咩你擺錢入去唔攞得出嚟之類

佢地基本上都一定有錢過普通銀行
香港嗰啲細行甚至玩對賭
如果唔係點樣借錢俾你做槓桿

特別細嗰啲咪會仆街啲囉 香港大把
食水深到仆街 外國公司比較少呢啲情況
你玩佢哋demo都會見識到佢哋間公司個感覺係點
留意吓嗰啲點差基本上就得

執笠唔執笠呢啲 你玩股票都一樣信唔過券商啦
銀行都一樣會結業 所以睇你點諗
唔好將所有錢放喺同一個地方就得

至於俾人操盤嗰啲 我就建議所有嘢都係自己做好啲
起碼輸錢都冇得賴呀嘛
thx 師兄
師兄想問下用港元結算既話做trade個時會唔會有差價?
我見可以直接用美金出paypal同埋用paypal都可以直接出美金入銀行
港紙一樣可以出paypal 唔會有差價
你入幾多就係幾多 你用港紙入美金
就會真係有差價
icic 今日諗住出金去 paypal先發現原來paypal唔可以直接過美金入戶口 要係paypal轉港紙先得
巴打有冇試過出金出落信用卡?好唔好用?會唔會收手續費?
所以點解我會咁建議去勸世
出金去信用卡一樣都係唔收手續費
不過你用美金出金都係一樣
都會要你強制變港紙 會蝕俾銀行
所以點解長期咁樣一定蝕好多

要記住問題唔係銀行同卡嗰度
係因為你美金結算海外户口 出入錢一定會食你
只要你係用美金 海外匯錢一定會收手續費
得港元先至唔會

講真 又唔係多錢
其實唔洗咁迷信美金 冇用 港紙同美元掛鉤
依家港元仲要強勢緊 冇人理過香港人係點
你用港元係唔會蝕錢 玩得fx唔好咁容易聽人老點

你如果真係都想用返美元結算
你係broker開多一個港元結算户口
將美金profit係broker內換做港元
再將啲港元匯出 唯一方法skip到出金個手續費

如果想香港揸美金 咁就焗食 冇辦法
但真係好笨 你揸外幣 都揸歐元,日元,英鎊之類
點會換同港元掛鉤嘅美金 真係唔知做乜
聽連登仔講真係死十次 仲要係哂高位入
btw唔記得回 信用卡出金係好用
不過有機會耐過paypal
出paypal一日 paypal出香港一日
但信用卡快則一日 耐則四 五日
Thanks巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞