已經拉咗人...

268 回覆
50 Like 218 Dislike
咪撚推d負面post
用腦最叻就係叫人出自己唔出
因為你地真係事實 事實你地係邊
發夢就係成日俾連登仔fake 當然唔係講緊全部
但大部份都係晒氣今日都係唔出
你家樓下
而家同以前好唔同,現在既獨裁政權有大量科技支援。

在獨裁國家爭取,民主體制 已經越來越難,爭取要民主一定要智取不能力敵。

依D咁既時勢,叫得去暴力果批,九成係叫人送頭。

經濟全球化之後每個國家利益一環扣一環,如果單單像德國這樣規模的國家一旦倒下,

對全世界的經濟傷害難以估計,所以西方面對着獨裁大國,已經不能用戰爭或徹底推翻對方的政權為目的,

只能以打擊對方政治勢力擴張為目標,只寄望著西方國家會為大家爭取民主自由是難以達成。

而且要美帝真正實行「人權法」機會好低,人權法未必切實執行。

所以不難理解為什麼 ”超人” 突然對大陸增加投資洽談各種嘅大型合作項目。加上才子都講港幣將為人民幣取代,香港沒有工業明天之後還剩下什麼?

現在紅色政權已經逐步收購香港嘅商場,入股大型嘅超市,對民企加強控制,

基本上想控制香港人生活上的一點一滴,以及打算拆除香港人的公園,

建立更多房屋方便國內人士移民香港,而他們更馬不停蹄為香港人準備大灣區,

香港就快唔屬於香港人,面對着高科技對人民的監管,所有抗爭運動嘅成本是非常之高,

甚至將來中國有可能面對着西方政治圍倒之以下,利用共產黨所建立的中國八大民主黨,

推行現代版的大鳴大放,不單止可以大幅度降低天文數字的維穩費,消滅反對獨裁嘅人士,

而光環更會落在新一代的司徒華,認可反對派民主鬥士上面(如陳秋x等),

真反共人士的犧牲便會增加西方人士對八大民主黨所建立的政府既認同感,

重新引入投資,更可以將所有官員得到財富順利過渡去具有中國特色偽民主的社會。

所以要喺獨裁國家爭取自由民主體制已經越來越難,一定要智取。
咁你係邊
連登仔出名9up
收檔啦
我話左邊個?
所以今日lunch要食黃店
得啦得啦
話人5毛唔係話
你贏 叻啦你
同連登仔講道理只會被五毛,慳返啖氣啦
你以家出黎未
講經咩屌你老母冷氣撚
我話好多五毛,有話係邊個?
自己衝出黎。
又推細路去死
又係你條柒頭
講事實都得罪你地班人,硬係唔肯認清事實
block啦block撚哂佢啦,繼續浪漫主義啦
一日仲有你地依啲人一日香港都唔會光復到
依家有咩唔做得
所以你咪叻 贏晒囉
得啦
成個道德高地比埋你
我都諗緊呢個問題
結果上面冇人提
講事實就係負面post
唔緊要啦
你咪又係唔講出口
可能人人都係咁諗諗諗
你收撚皮啦 無撚出去 我地講事實叫人唔好出去送因為今日唔會好似7 1 咁可以衝入去 用下你個閪腦諗下啦 如果講事實嘅係五毛 佢地俾人拉我地開心到仆街啦 點會叫佢地唔好衝 有無諗過邊啲先係五毛 不過你都係無腦 自己唔出去水啲小朋友出去 叫同路人 自己唔建議出去所以唔希望手足送頭 叫五毛同你地講係場運動無俾人話過五毛分化撚 都唔好話參與過場運動
發覺最近排被捕都係under20 好多都係15 16歲相反八九十後好少
以撚完未打字都有口音 睇到好辛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞