[Viu TV] 歎息橋 星期一至五 2130-2230 (20)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike

《歎息橋》(The Gutter)

《歎息橋》嘅英文名 The Gutter,其實係引自王爾德嘅名句:

「我們都活在陰溝裡,但有些人仍然仰望星空。」
(We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.)

編劇 黃綺琳
導演 Fatball(李紹波)、25(楊承恩)
主演 林保怡、周家怡、衛詩雅、陳奐仁、伍詠薇、秦 沛、潘燦良、岑珈其、楊偲泳、陳健朗、談善言、黃定謙、黃溢濠、唐 寧、艾 威、凌文龍、陸駿光、劉兆銘、梁諾妍、易健兒、劉皓嵐
集數 15集

官方預告

https://youtu.be/FobCZSBZWp8

如果睇唔明:
可能今集ken ge視角係ff掉佢外父
實際係掉左落地走左人
咁耐都冇人開新post
好有可能
佢廢成咁真係唔出奇
記得不推文回覆
罪光燈!?
可兒你點睇呢單野呢

仲有我地既靚女花家姐你又點睇
咁兇手就因為佢外父掉曬佢啲模型而狠下毒手......
呢單案件當時都好轟動,絕對係人神共憤……

咁我哋今日就請到當時負責呢單case嘅Madam談上嚟......
覺得ken殺完人翻屋企係自殺

Btw到底佢有冇翻工?
啱啱先追完post
仆街
我又唔記得咗
仲要係喊住死狗咁走
最後隊秦沛嗰幕推得好快,追唔切
條廢柴撚夠膽咩
話說THOMAS 點識joyce 老豆
唔係好記得邊集
咁thomas 後生去左外國 係咪只有果幾十年唔見左果個時間?

姐係一早識左joyce 老豆 同識左sammy 之後先去左外國 再識joyce 咁?

茶餐廳老板=joyce老豆,thomas係佢手下撈偏,幫佢帶貨去比利時
Sammy係用一間茶記打工,但做正當嘢嘅
Thomas比人捉到之後,一路留低喺比利時做賊,偷嘢偷中Joyce
lm
會唔會Ken真係扮番工所以之前先無啦啦走左去打波,同埋咁鬼窮
可能無所以秦沛先話佢痴飲痴食?
再講多次 佢兩母子亂倫算啦
唔好害人哋屋企
大家唔會相信佢有咁勇
有,如果唔係佢加阿 Joyce 係買唔到樓,壓力測試都過唔到啦
點解ken扑野咁勁

成日都扑中獎
巴打真係要重睇
上個post有人話未必係秦沛掃走佢玩具

可能係joyce都唔定 早過佢返黎見到佢又呃自己
就嬲得濟掃走晒玩具
但冇理由昆到條女 昆唔到佢老豆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞