[希望戀曲私服] TDSeal 2區公會怡紅院招生 - 肯出戰寵未

324 回覆
10 Like 4 Dislike
TDSeal私服係現時最多人玩既希望戀曲Online私服之一,有別於台服既課金地獄,TDSeal係物價控制方面做得好好,新人加入亦比較容易上手。現時版本有賢者之塔同糖果村玩,寵物出到六階,戰寵同下水道亦會於不久既將來更新(好似係)。

我地係新成立既香港公會 – 怡紅院,定居係2區卡蕾兒區,我地歡迎任何港澳玩家加入,有詳盡既新手教學同埋每日幾千個messages既TG group陪你吹水,歡迎所有唔課,微課,重課既巴打絲打加入,每晚亦有固定副本團,詳細等入會再講。
官網: https://www.tdseal.com/

現時TDSeal分為兩個區,主要分別係2區可以係商城買小助手用內掛自動打怪,獅子城亦有好多擺攤賣,唔洗擔心要課金先有得掛機。TD Seal設有泡點系統,只要滿51級,人物係哈代爾修道院每5分鐘就會加一泡點。泡點可以係登錄器買商城用品(e.g.掛機水、時裝、防爆、座騎)

有興趣加入/試玩既朋友可以入黎我地TG Group:
https://t.me/joinchat/D-_vKh07_gShBhs7MwO6Cg

開帳號教學
1. 去官網下載遊戲,unzip完之後打開newtdseal.exe
Windows 10既Windows Defender同埋大部份防毒軟件會block左TDSeal 要人手exclude返個folder

2. 揀卡蕾兒區

3. 注冊帳號跟提示開account
財產密碼買點品同交易既時候都會用到
推薦人可以唔填,無分別
4. 係登錄器撳啟動遊戲,線路建議用通用1/2或台灣線

5. 登入完之後再次揀卡蕾兒區

6. 入左game之後可以同身邊既教學特使接任務,解完大概21LV
身上面果本藍書唔好唔見,跌左就無,綠書可以del晒

7. 同隔離個NPC傾計拎70LV裝備袋

8. 藍書既任務會叫你去銀行搵NPC傾計
之後去返新手教學旁邊既傳點解第二個任
最後會拎到50LV商城物品包

9. 新手帳號會送一個月時裝,根據返你既職業既著返紅魔套裝同埋原住民套裝
記得開天神的守護同埋寵物便當盒

PVE升級路線
1~40: 樂園邊境
40-90: 回聲山脈+十字湖
90~150: 十字山
150~190: 土世界
190~240: 末日湖
240~271: 末日洞
遲下再補更多攻略
Q&A:
1. 玩咩職好?
有愛玩咩都得
2. 隻game難唔難升?
251前經驗都比正服多好多,基本上玩一星期就可以200,勤力D一個月就251,宜家每星期五六日都有雙倍經驗活動,好快就可以封頂。
3. 隻game洗唔洗課金?
其實一開始送既歐森裝同埋點品都夠玩到251,基本XG裝都唔難玩。GM亦有裝備進階方法,可以用普通200級真武合上去坦柏特武/新武。
4. 多唔多香港人玩?
我地會宜家大約有十幾位活躍巴打每日吹水,2區入面亦有其他香港公會,唔怕無人陪你玩。
5. 寵物難唔難養?
用標槍去釣魚可以釣到奶粉,用奶粉養寵好快就可以上到5階,5階廢寵可以星期日晚搵GM賭,嬴左可以換到巴哈姆特/菲尼克斯。
推推推推
一齊玩啦
公會活人100% , 想玩既可以加入我地 賢塔團就黎夠第二團啦, 唔怕無位打副本
快d一齊玩
開心分箱時刻
成行都變身水
凸你你隻手臭到, 分成行變身水比我
輕輕一推
國安法
今晚出戰寵
有新巴打加入 快d一齊玩
推~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞