《數碼暴龍》CO-CO:激鬥!!數碼暴龍漫畫(1998)(單行本+完全體決戰篇)

74 回覆
76 Like 4 Dislike
係 好鍾意呢種
係弱肉強食嘅世界不斷打生打死又用機械強化自己打到自己甩皮甩骨都仲要打嘅風格

睇返啲立繪 係好強調爪 牙 機械 修補 等等
啲肌肉嘅陰影真係好正

睇返兩隻阿古獸
暴龍機版嘅阿古獸已經有種歷戰嘅感覺係度
動畫版可以為咗作畫 啲線條就相對簡單好多

唔止阿古獸 其他係動畫版以可愛見稱嘅數碼獸

暴龍機版入面 就連幼年期都冇咗種傻下傻下嘅感覺 有種你搞佢連手都咬甩你嘅感覺

但而家嘅數碼暴龍 只係不停咁見到暴龍獸 加魯魯獸 暴龍獸亞種 加魯魯獸亞種 奧米加獸 奥米加獸亞種 奥米加獸改 似奥米加獸等等
我都知受歡迎 但不斷咁消費奧米加就

仲有一大堆大波波嘅女性數碼獸
雖則話數碼世界入面進化係冇固定路線
但畫一大堆女女數碼獸
天女獸係好好j阿 但一諗起佢細細個嘅時候竟然係隻狗/貓

感覺bandai其實都冇乜重視過digimon咁
只係每隔兩年又推太一出嚟賣
仲慘過道友明
留名
唔知幾時開始無哂呢種畫風
細過睇過
好撚正

coco 仲有套v龍獸漫畫,肥嘟嘟
果陣舊登有位巴打scan 晒上黎,coco版
玩過wonderswan 既數碼暴龍game
wa, 我以前有呢本
好似仲有套coco 版數碼暴龍主角係巨龍獸
Wonderswan果隻玩法而家無左果陣我好想玩但係無wonderswan
求咗老母買wonderswan比我求咗好耐
返到學校發覺朋友都係打gba
點可以唔提隻冚家鏟組合 大便獸同垃圾筒獸
清屎清慢左就仆街了
如果用暴龍機畫風做動畫 咁太一個啲人類角色應該變曬jojo/北斗之拳/鐵拳浪子既形象
亞古獸:你已經死了
細個用僅有既利是錢,為左DIGIMON投靠左WONDER SWAN陣營
無玩過POKEMON既遊戲
秋山遼
以前暴龍機唔洗養,用跟機條膠條可以chok究極體
正, 好懷念COCO數碼暴龍
點CHOK到以前淨係識用鉛筆油黑塊晶片快速成長
養大便獸果d核突野先可以進最勁果隻完全體
油黑係超龍wo
chok膠條係磚頭 冇記錯既話
Chok過隻宇宙腦魔
但戰鬥唔到
有冇link
chok成左會係成長期,出招你部機睇係格仔,畀你打果部機係出究極體嘅招,但果招係下一代暴龍機嘅招
即係我用六代機chok,出果招係第七代機先有嘅招
而家睇返用鉛筆油黑都唔知咩原理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞