我老母無喇喇朝早4點 WhatsApp 我....

147 回覆
696 Like 17 Dislike
個心字有幾難打?
唔該晒,已經約咗下個星期做身體檢查
睇完 喊左
點解唔早啲講呀快啲去睇醫生啦
屌睇到眼濕濕,雖然好撚多emoji

冇事嘅,快啲陪👱🏻‍♀️ check 👇啦!
希望伯母身體健康💕💕💕
🌿🐠🌿🐠🌿🐠
可能佢知去夢遊多嘢煩...所以唔同我講......我發夢有咩事跌咗落海都唔想累到佢
喂呀,你班粉腸唔好笑我老母啲 emoji 啦
唔好等啦
去急症室照張肺X光睇下有冇陰影先
唔一定肺癌架 肺癆個啲都會痰有血
On9 你成世人幾可會痰中帶血 人哋擔心下比你講到係交代身後事
樓主快d 帶👱‍♀️🔜🏥見🧑‍⚕️啦
樓上咁多仆街咁都要屌一餐做乜撚
Btw祝福伯母
巴打 上年我媽咪都係類似健康問題
係頸度禁到有粒野 再發現已經係好遲
之後有半年時間屋企人不停出入醫院
我自己本身同媽咪比較疏遠 平時好日都唔見下
好耐無攬過佢拖過佢
到我扶住佢入房做化療先發現佢瘦得好誇張
果陣個心好痛 只係想佢捱得過快d好返
最後佢撐得過!不過有好多手尾跟
係長期戰黎

記得要比d正能量媽咪阿!
巴打都要take care
睇邊個🧑‍⚕️ 出街有冇聞到👮d tg
搭🚌🚇記住戴😷 暫時唔好食🦉🐔依類大補大燥嘅野
🌙要早d😴 連登巴絲一致🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️
多謝絲打 呢排見老母都覺得瘦左...
希望冇事
我呀媽以前又喺咁, 好幾次醫生照完都話冇嘢叫佢走, 之後點知嗰好啲嘅醫生一照CT,話係第四期肺癌(肺線癌), 之後其實中間係咁咳, 每一日起身有一滴血之後就咳, 之後食個標靶藥,好到差唔多冇咁濟, 不過之後就冇反應,好快就離開咗
前後一年左右.
最近好似出咗啲新嘅標靶藥比我媽以前食嗰啲更新。

快啲帶阿媽去睇醫生啦唔好以為小事, 唔好以為咳係敏感, 出血喺喉病

你阿媽有冇行 幾級樓梯都喘曬氣

快啲去睇醫生啦唔想 重滔覆轍
快d帶媽去睇醫生先, 有錢去私家醫院
無錢睇普通科攞轉介信去公立搞, 快快快
你老母睇得腦燒多得制喇
有呀有呀..呢排好易索氣希望冇事..
琴日返去仲大鑊,俾我望到佢睇無敵神驅
題外話係咪好多媽媽都係燒山fans
啲媽媽真係好鐘意咁用emoji
不過好羨慕你有個咁sweet
又明白事理既啊媽
快啲帶佢去check下有冇事啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞