keep 部IS250 2代好定換rav4 3代好?

28 回覆
58 Like 5 Dislike
多數得我同女朋友,渣左部IS250 2個月, 但渣落覺得車身偏矮唔太舒服。12月完牌費睇下仲keep唔keep好。

房車同SUV, 就好似訓係度vs坐係度渣車

但6萬budget, 似乎得rav4 3代同subaru森林人。老實講10幾年車,怕森林人會好多野壞

到2023年會換部十幾萬,企理d既二手suv 長廂斯守

IS250 2007-2012 2代
64000km, 上手極少渣
2500cc 食油
無天窗
隔音極好
空間細
轎車,所以後坐至車尾廂既空間都浪費左
內籠真皮
凌志光環,華而不實

rav4 2008-2012 3代
2000cc 睇落省油d
有天窗
隔音屎過Lexus
內裝極多cheap plastic
後座可以摺平變移動炮房
車內野餐都可以(真係野餐,整張枱仔食野玩卡game)
實而不華

正皮:keep IS250
負皮:換rav4 3代
Both rubbish
渣左RAV4 第三代幾個月都不錯,起步幾有力同埋後面有個車軚罩都幾特別
你似唔知自己想要咩多d
兩部完全唔同既車
真係想高身咪SUV
其他野實係is250好d

咩摺埋野餐etc唔好FF太多住
你係想搵d理由買suv姐
想買咪買
其實各有各好

我自己就鍾意SUV 多啲
貪佢空間大,上落又舒服
可能我第一㗎渣嘅車就係suv
揸咗一排之後再坐返房車好無安全感
女朋友都話房車好似瞓喺度揸車咁
Is250都叫華而不實
理由同你一樣
所以你見我終極目標都係suv
到時慢慢供部好d既CX5/CRV/rav4

最完美緊係Lexus NX300H
又華又實又省油又無野整
真!!! Lexus d SUV 真係好撚靚
但係真係窮撚到仆街
而家諗住甩咗P玩住QASHQAI 先算
諗緊二手定係全新
Full pay 定係上會好
相對部rav 4而言姐,IS250當然係好野
同部rav4 大家都07 08年車
Lexus 個logo比到多dd虛榮心
我仲換埋個3代鬼面+氹把,外表後生番7年
咁咪「華」

因為空間唔見使
訓住渣唔舒服
咁咪「不實」

nissan 麻麻地,整車難零件貴
諗左好耐了
本身未考到車牌果時諗過is250
後尾又想要suv 多啲
Lexus d 舊款suv 個頭又好樣衰
AUDI 諗過Q5又波箱成日有事
諗左好耐先諗緊QQ
bB岩唔岩你
唔太岩,後座摺唔平,會高左一級
你買得全新車QQ 應該大把世界啦
rav4 4/5代
CR-V
森林人
CX-5
Lexus UX/ NX

唔好nissan/三菱
直接部IS揸多三年

講真IS你都覺得叫瞓喺度揸嘅話,會唔會係你唔識調校你張櫈
對你架is250有興趣

Mean撚到呢......
你諗邊代Q5呀?
8速zf分分鐘襟玩過啲日本cvt
你諗都諗食偈油啦
你Lexus 轉rav4係降格喎
Keep啦靚二手is250難求
我渣suv返而心思思想要房車好似好灣啲
foreater/xv
其實樓主潛意識係想換suv
咁換RX 好過啦
同女朋友傾過

既然換哂偈油(綠魔5W30)),火咀,波油,尾牙油,迫力油(dot4), 迫力皮(EBC紅皮),18”鈴,F1A5胎

又洗哂天風,引擎,波箱,內籠,引擎倉

又做埋鍍膜,前後鏡頭,後波鏡頭

玩得一陣好蝕,好似幫下手整車咁
但d仆街買家係唔會將依d on top加番落車價
所以都係自己享受好d

里數又低又真咪又冇暗病
HKMI當時驗車時比好高分ga
咁keep番啦is 好車又唔out玩到好耐
我樓下有架is250成十年車都勁新
我都想收部靚仔Is250 好車難求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞