[524狗防討論] 估計會好似11.2咁不停打散趕走遊行隊伍

19 回覆
14 Like 0 Dislike
11.2夢境重溫:
維園一出嚟,班狗就攔住大路,手足一直兜小路去到灣仔道繼續前往金鐘方向。

修頓球場附近兩條前路都有狗,仲放埋tg,後面又突然有水砲車追趕,令大家一度潰散逃走。

之後大隊打算落返軒尼詩道,往告士打道同金鐘方向嘅路都各自有防線。之後狗隊推進,大家由軒尼詩道跑返銅鑼灣,最後全部散哂聚唔返。當日地面行去唔到遮打,可以話係最唔成功嘅一次遊行

結論:
524班狗唔會再用大隊設防形式,反而到處天橋、必經之路部署小隊作偵察、恐嚇、放tg,令到大家冇辦法聚集同前進。

兩條主要幹道(告士打道同軒尼詩道)會有重狗防線阻止大家前進,甚至出狗由後面炮台山向銅鑼灣方向包抄。

經過11.2教訓,建議大家先熟悉下地形先,要避狗追時要知道應該行去邊、做哨要留意邊個路口,到時或者可以救到其他手足。
結論:大圍捕係可以預見

你點哨都唔會夠班狗有電台+直直直反應快
善忘嘅只係連登仔,黑警已經多次針對冇不反嘅遊行用呢招
比起九龍,大家仲係對港島小路唔熟路,一出大路好可能同黑警撞到正
[文長慎入]中共已經「哂冷」,香港人選擇下注還是下跪?
https://lih.kg/2029861
:
其實不如玩突擊 唔好去港島啦
As you said , "狗有電台"
but more.... helicopter!!!
929 政總暗門 海富突襲
唔記得晒?
仲港島真係笑而不語
你地出埋我果份啦
今日邊度會發現大學數據收集機、hifi 組合、狗狗失槍etc?
講漏左 11.2 個次炮台山其實都有黑警
丟掉幻想, 大把和理非驚死 + 黑警戒嚴, 講大遊行果D只係一廂情願

請廣傳[巴士人鏈]
限聚令豁免排隊, 黑警分唔到你係咪真排隊搭巴士
主力部隊集中去頭站, 只要頭站架架車滿載, 中途站上唔到車就可以排隊組人鏈
排到累去黃店抖吓, 差完電再排過
畫面夠靚, 岩哂和理非, 有機會上到國際頭版

時間無多, 認同請代開post及分享給身邊黃絲朋友
個下啦好多屌
成百幾隻狗係英皇道等你埋嚟
最驚佢前後都推進包圍網,cwb、灣仔一個地鐵站都唔留,大舉拉人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞