《蘋果》取得警隊內部文件 警隊已組成「反恐情報組」

248 回覆
615 Like 46 Dislike
但香港黑警 唔係軍隊, 只是公安LV

大陸公安 都一樣用番當地人組成啦
即係廣州公安用廣州人......上海公安用上海人

然後外省解放軍/武警 + 本地人公安 一齊欺壓平民
最主要充公財產
新界南查西九反黑定總部查葵涌狗屋?
其實無乜特別, 根本就是將現有既15部門, 全部派去「反恐」 (實際是捉異見份子)

類似 「應變大隊」 咁
就是將最好打既 速龍/防暴/便衣, 全部派去打示威者咁
真定假
NB做財務調查?
呢個post 好似好多人都知道

其實NB 有個部門叫「財富調查組」

財富調查組(英文:Financial Investigations Division,縮寫:FID)於1989年成立,隸屬於香港警務處刑事及保安處刑事部毒品調查科,其主要責任為與海外執法機關緊密合作,遏止與香港有關的犯罪集團在其他司法管轄權地區活動,並且追蹤、凍結及充公犯罪集團(包括涉及色情活動、非法賭博、詐騙、商業罪案及高利貸等等)的資產以至恐怖份子籌資活動。

真定假
NB做財務調查?
呢個post 好似好多人都唔知道

其實NB 有個部門叫「財富調查組」

財富調查組(英文:Financial Investigations Division,縮寫:FID)於1989年成立,隸屬於香港警務處刑事及保安處刑事部毒品調查科,其主要責任為與海外執法機關緊密合作,遏止與香港有關的犯罪集團在其他司法管轄權地區活動,並且追蹤、凍結及充公犯罪集團(包括涉及色情活動、非法賭博、詐騙、商業罪案及高利貸等等)的資產以至恐怖份子籌資活動。
咁個個部門都可能係個啲人
黑警唔係搜到有槍, 🔫
有炸彈, 💣
有軍火, 🧨
有穿梭機🛸架咩

最大供應商咪就係港共自己囉
屌你講得咁深佢地無讀過書唔曉點解架喎
查自己?
拉拉登未?仲有殺旦姆,屎萊姆
玩youngblood有呢個term, 代表咩呢
繼續打稻草人
將示威者加以恐怖分子名目 目的咪可以做到合法射殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞