[ 行動 ] 香港人,星期日可唔可以再嚟一次一百萬?

1255 回覆
3213 Like 159 Dislike
諗定想要去邊買嘢 買啲咩
可以
又唔使拉嘅
可以
連road block都無 我都唔知佢仲夠唔夠薑tg
不過我地唔road block 佢都可以安排人做
之後就放晒tg 唔比我地玩和理非
咁無嘅 到時咪閃囉 繼續shopping
但係如果d舖頭閂門就好閃喇 無左掩護
到時咪當成功左一次cwb和你shop囉
Push
如果100萬, 唔出馬路根本無可能企得哂

仲有D 狗係會自己打爆狗鐵, 自己放火 上年仲見得唔夠多
咪送頭
過百又點
不了
我要搞移民

自由平等
我指一拉人任你幾千人咪又係散 信唔信
而家唔係就係因時制宜咩?

就係見國安法先吹大雞冇不反都出,用街頭打國際戰線

對面出招係aggressive咗好多,但唔代表街頭唔work,今次目標就係要聚到人有畫面,唔係要搞得成一次和平零受傷零被捕遊行
【廣傳】【香港人,處變不驚】

而家中共重施故技,不停催谷人數上街,逼美國喺一個未成熟嘅時期 show hand,破壞美國對中共嘅部署。而家美國醞釀嘅就係全世界向中共索償武漢病毒嘅賠償。而家澳洲、加拿大、歐盟同埋全世界~[一百四十多個]~國家已經準備同共匪攞錢,今次配到佢仆街冚家剷都唔得。

過去一個禮拜咩都出晒。考評局、劉小禮、國安法、Facebook 同 Google 打壓香港人嘅專頁同搜尋字眼(你哋唔係唔記得 Facebook 同 Google 幾咁瀨共㗎),呢啲就係想激你哋上街,令到美國又要預先處理香港嘅嘢變相暫時「放生」佢武漢病毒嘅索償。點解會放生佢?因為呢啲嘢要一次過大核彈認識先至可以一次過整死共匪。如果預先用香港逼佢妥協嘅美國好難再向佢索償武漢病毒嘅損失。呢一道氣唔可以洩,洩咗嘅就中共一定死唔去。

若然中國要玩國安法嘅就證明兩樣嘢。一,就係佢已經諗過同你哋動武。上次十幾萬武警可以出得佢今次一定有過之而無不及。二,就係佢睇死香港人唔願意真正「攬炒」,只係紙老虎。佢要攬炒就同佢攬,由得出國安法,安心等香港食屎。之前民間記者會已經講過,如果出解放軍,就返屋企瞓覺。唔好唔記得呢樣嘢。而家你就當佢出硬解放軍,乜。都。唔。好。做。

呢啲唔係叫做散水撚分化撚或者覺得勇武冇用如此類推。你盟主我永遠唔會同前線割蓆或者覺得佢哋冇用,但係你哋出去係唔會令到件事有另類發展。當你扭轉唔到局面嘅時候,就不如留下有用之軀等待他日美國一出手就齊齊攞佢命。

自己香港當然要自己救,但係都要食腦。君子報仇,十年未晚。雖然我哋覺得香港好似冇乜時間剩低,但係中共更加冇時間。各國經濟開始恢復嘅時侯就會同共產黨攞錢,而美國而家已經開得七七八八。共匪就係知道佢時日無多所以就搵香港人做人質,逼美國即時出手拯救香港變相令到佢洩氣。

各位香港人,千祈唔好驚。唔係世界末日。我知道而家覺得好似世界末日咁,但係你哋一定要鎮定。美國一定會出手,而且係好快出手,唔好畀小事阻礙大計。

最後,贈四隻字畀你哋:處變不驚。

自己執生。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞