環球時報:香港,美國的製裁牌嚇不住北京

144 回覆
222 Like 14 Dislike
貿易戰不怕打
即係好驚
咁支那又有幾多錢係美國
在偉大的黨帶領下香港會和俄羅斯/朝鮮/伊朗/委內瑞拉/古巴/南非等一帶一唔國家拓展全新外交關係
唔驚咁當初簽貿易協議做乜
美國紙老虎驚閪
證明要再大力D
對美國來講美元係錢? 幾百億? 佢印都唔駛印開電腦改下數字就有
某程度上 真係講中哂
美國除左譴責 真係無野做到
之前日日嚇中共 撤香港獨立關稅地方 依家中央同你講 根本唔care
貿易戰打左2年 中國完好無缺 用黎用去得關稅一招

講真 中國真係輸左咩?
唔驚美國咁你又講
其實你知唔知而家支那好多地方就黎窮死
咪撚縮呀,我準備好做愛國撚架喇
你咪又係鳩估 無數據支持
強如 美國 都大撚把窮人
人口基數大 多窮人 好撚出奇咩
香港深水埗都好多窮人
借個位:黑色五毛風向警告,大量五毛正在吹襲連登
正視聽,國安法唔係攬炒,美國做野先係

大家唔好比五毛帶風向去支持國安法,否則會比對家spin成香港人支持國安法。只有香港人強烈反對下強行通過,美國才有做野的理由。大家小心。

借個位
連登一向錯曬風向,英國點日落都好,香港問題上都係重要持分者,必須engage。
我地唔係要拉攏政府班奶共狗(例如Dominic Rabb),而係要拉攏英國民意啊。英國係民主國家,民意最重要。英國民意決定stand with Hong Kong/Boycott China,BJ以至成個政府都無得唔跟。宜家武肺英國死左就三萬幾人,正是推動報仇民意好機會

另外要借助美國向英國施壓,因為美國有動機(報武肺之仇)同拳頭,加英國有理由(聯合聲明),兩個加埋先容易嚮香港問題做野
借個位:黑色五毛風向警告,大量五毛正在吹襲連登
正視聽,國安法唔係攬炒,美國做野先係

大家唔好比五毛帶風向去支持國安法,否則會比對家spin成香港人支持國安法。只有香港人強烈反對下強行通過,美國才有做野的理由。大家小心。

借個位
連登一向錯曬風向,英國點日落都好,香港問題上都係重要持分者,必須engage。
我地唔係要拉攏政府班奶共狗(例如Dominic Rabb),而係要拉攏英國民意啊。英國係民主國家,民意最重要。英國民意決定stand with Hong Kong/Boycott China,BJ以至成個政府都無得唔跟。宜家武肺英國死左就三萬幾人,正是推動報仇民意好機會

另外要借助美國向英國施壓,因為美國有動機(報武肺之仇)同拳頭,加英國有理由(聯合聲明),兩個加埋先容易嚮香港問題做野
"香港是中西之間的通道"
而家唔L想同你有通道囉
https://lihkg.com/thread/2029521/page/1

團結一致, 光復香港, 時代革命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞