十間葵廣黃店食評

945 回覆
2092 Like 12 Dislike
飲品
泰讚了-泰式奶茶 都幾正宗 不過半糖都係糖咗啲 甜度應該要調整返香港人口味

茶芝味 - 芝士奶蓋系列幾正 但400次阿華田味道仲淡過一般阿華田 只係用咗牛奶既分別 唔該落返多啲阿華田不過都係唔推薦30幾蚊買杯阿華田

菓屋 - 唔錯 真係用生果榨汁 香印提子茶幾好飲 飲到提子皮同果肉

食物

慧食貓 - 手抓餅非常好味 每份都即叫即整 但只有老細一個人 多人買要等比較耐 有女手足食完想買多份 老細:每日剩係比食一份 唔比食兩份 唔比佢買

真。章魚無雙 - 價錢比較貴 但絕對係一分錢一分貨 香港食過最好食之一 口感偏軟糯 連入面大大粒既章魚都係軟架 唔會un 鍾意食脆皮小丸子可能唔岩你 但我就覺得好好食 香港好少食到咁足料既章魚燒
Ps:兩色蟹籽食唔出有咩分別

一旦 - 五重芝士雞蛋仔 店面雖然無文宣 但ig非常黃 可能因為咁 黃店黎講比較少人幫襯 幾高質既雞蛋仔 外脆內軟仲有啲似蛋糕

潮食閣 - 小食拼盤 份量超級多 非常抵食 店員拎比我個陣見到咁大兜真係呆住 事關我已經食到幾飽下 熱辣辣炸物配沙律醬無敵
題外話,就係佢揭穿熊茶係黑店,同埋佢仲租埋廣告位比大家貼文宣同連儂牆 黃到金 睇佢fb就知佢生意都受到唔小影響 希望大家去葵廣記得支持下佢

味之樂 - 普通滷味 但比其他同類店乾淨 食得安心又放心仲有啲撈麵之類

呦呦鹿鳴布丁燒 - 幼幼布丁燒幾好食 同女人去一定要帶佢食

合興隆 - 少有賣呢啲食物既黃店 所以去咗睇下 有得試食 買咗少少花生糖 我見佢仲有賣啲幾平既日本酒精搓手液 想買可以去睇下

其實仲有啲想食既黃店未試晒 但真係太飽了

另外提提大家盡量幫襯下啲無人排隊既黃店 唔好去晒同一間
同埋大家驚人多既話 可以平日去 唔算多人 買野食最多都係等幾張單就有
Thanks
lm
push
痴線樓主食咁多
好正,不過葵廣太遠
支持
如果有埋地圖就好,成日蕩失路
清咁大食
一次過食十間
原來果間雞蛋仔係黃
見佢無貼文宣仲以為佢中立撚TIM
呦呦鹿鳴布丁燒真係好撚好食 屌佢老味
搞到我次次去葵廣都要食

前幾日試咗新榴槤味,好撚不得了
估唔到真係用堅榴槤整,唔係用油整
手抓餅每次都有食 幾OK

少少題外話 想問手抓餅果間 係咪男先係老細
有次遇到個女好撚臭串 佢地咩關係
個女真係趕客咁 有FD買野都被佢鬧
ching食黃師
我行多兩步飲茶理史好過啦
搭單講句,上海灘係藍架唔好再排啦次次經過都一堆後生排晒隊仲要有啲掛住pepe匙扣,我諗係佢哋唔知佢係藍

手抓餅真係好食到癲

個女人係員工,老細係四眼
咁我希望四眼哥哥注意下個員工態度
上次個fd被個女人鬧完 話以後唔幫趁
應該係做到燥底
btw大慨發生咩事

睇完post專登lunch time黎試 未開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞