【5年】真·鞦韆地圖 有150個我帶你走勻全香港既鞦韆 單純分享新地圖

1001 回覆
1468 Like 30 Dislike
早晨
多謝你
好耐無見活人
有fo 你youtube 同ig 架
多謝你既支持
不過呢排無出街 無乜點更新
小心抗疫!!!
教你玩

企喺度:
1企上去。雙手捉實鐵鏈,位置大嘅手臂垂直時手踭位咁高。
2身體向後仰,同時兩膝微曲,用力用得好似想用腳將車呔(企板)撐出去。雙臂點郁無所謂,但係手要全程捉實鐵鏈,除非想tk。

依個時候個車呔(企板)就會向前fig。可以等佢fig到儘。or重之有個勢,偏離中線即可。

3跟著慢慢企返直個身or用雙臂將自己拉返直。

依個時候車呔就應該開始fig左向後。身體既姿勢會由向後仆慢慢變成向前仆。唯一一個可以放鬆享受既時間

4不斷重複返2,3即可... 不過身重既人會快d攰,因為要用手hold。

坐係到:
1坐上個車呔。雙手捉實鐵鏈,大約平肩位置。雙腳必須離地,除非想減速。
2曲膝向後,如果你想既可以+向後仰,重之以求向後加速。

當你feel到向後既速度已經好少,咁就到左後方既equilibrium。

3雙腳伸直,如果你想既可以+向前仰,以求向前加速。

同樣當你feel到向後既速度已經好少,咁就到左前方既equilibrium。

4重覆2,3即可。依個姿勢應該無咁攰。

搵人推

推個車呔向前。
唔得囉

你打得咁詳盡教人玩
我直頭想影低你貼去我個page教人玩
遲下如果多人回既話 可以reply番比你睇
有機會再遇到直板先可以再試下

巴打你係咪從事教育果方面既工作?
真係講得好詳盡 成個畫面出曬黎
點都好 多謝你既指教
咁始終都係健康最重要
唔係只係以前玩過,重要個時夠膽死3個細路企係上面fig. 不過依d野都變哂老餅?我老了... btw啱用攞去,唔好出我名就ok了
其實我既target都唔係小朋友
大部分都係20歲以上
咁講啦 當小朋友仲敢玩果陣 就唔會太珍惜/重視佢
長大左先會回憶番以前既時光 我先有出場機會

上次去愉景灣玩欖型既鞦韆
有差唔多10個小朋友上去一齊fing
可以唔出名的 我今日就貼上去先
希望有人回應下啦
pushhh
屌,讀多d書先走出黎柒啦連登狗

兩個係通架,秋千都係正寫黎架廢物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞