有冇慳油七人車推介

114 回覆
1 Like 7 Dislike
真,而家開心使用中
同埋好力好多
都幾好揸,比起freed sienta
識人揸Touran
話好多野壞?
整到hi hi
新車有保養,壞d奇怪嘢囉(電櫈),DSG無問題
比起freed 同sienta 係好揸好多
同埋感覺硬淨啲
無錯,新車有保養
So far 無咩大問題
係拎車嘅時候發現架車中排張櫈有啲聲,返廠換完到而家都無問題
咁我覺得買車同買電器一樣,有時都幾講運
買同一牌子同一型號,有人好多野壞,有人無野壞
所以再好自己試過最啱心水就去馬
如果真係覺得得要返去整好麻煩嘅,其實喺香港都係搭返公共交通工具啦,又方便又唔使整
呢啲係我個人體驗啫,睇嚟你有啲vw嘅不愉快經歷
一般聽講最少野整又㩒用嘅都係雙田
我上一架車係2005嘅sienta,除左換消耗品之外,係去到上年先穿左油缸要換車
超好揸
TG 姚子浩評價過包哂大佛個類MPV計
佢係最好駕駛感

我去福士試過三次車,不過最後買左架二手Freed
冇他嘅,冇錢

聽到佢有機會停產都幾可惜
CLS 理論
d眼科醫生個個戴眼鏡
唔通又因爲幫d客做完激光微笑手術
送哂d眼鏡比醫生戴?
model why
班車房師傅咪個個九百幾部vw揸手
日產 e-NV200,零油費
幾架分別壞唔同地方,之後六神合體砌埋一架
咁我冇反對過普遍歐洲車係比日本車麻煩嘅
我聽人講話
歐洲車因爲個安全系數高,好少事就著燈甚至鎖死d功能
同埋佢地車頭有認真設計擺位,所以d野好難拆
日本車就乜都塞到落去算

果時都考慮左好耐touran
但一計到每年成皮野保護費,就有d怕怕
換車嗰陣試左stepwgn同touran,stepwgn 揸落感覺飄啲無咁實在, 所以最後揀左touran
不過touran 無趟門就真係差少少,用嚟做家庭車,小朋友同老人家上落就麻煩少少
我由除左兩架Toyota 冇試
Freed Touran Stepgwn Serena 都有試
試最多就touran
DSG 同一快少少過灣就好大分別
揸開高身日本車車架冇咁實淨
入灣都會鬆鬆油
個sales直頭叫我唔係咁善良啦
衝過去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞