香港人對Lexus有咩睇法?

247 回覆
2 Like 48 Dislike
雙田通街都識整都仲返原廠
好野!下架會買凌志
係,ux 成年人坐後座一定屌鬼
第一次買車 想買SUV
我反而都係target Lexus多過歐洲個堆
對比起BBA,Lexus唔算貴兼齊料好多
係個infotainment柒足咁多年都唔改好佢
infotainment真係趕客mode
個爛鬼touchpad真係唔撚掂
點解連toyota個infotainment都做得好過佢
其實lexus係平過同級benz嘅齋版
如果要計足options係平好多
就以es250為例42萬平e仔八皮
NX 去到f sport 先等於glc個入場

加上香港lexus開始加番LSS+ CarPlay ,算生性
唔好忘記 ES250 細力過 E 仔好多, 香港 NX 全線無四驅
我10 rx450h 到依家都無乜點整過野
E200?
Es250都200ps喎青 扭力係細過e200
我諗各有長有短啦但都係比同級Benz 入場平
相信喺香港合法車速 E200 都會好力過 ES250, 低轉高扭先係香港最需要

ES250 留返喺日本揸就啱, 我想要 ES350 啊
ES350 我諗喺香港揸都舒服, 得架 250 實在太低扭, 好難令我揸開 E 仔轉會...
gs200t 好好j

係差個太盤 唔夠靚
可惜停産
其實佢放番gs200t落去已經夠大力
不過有個位可以參考台灣係啲入門款規格低啲
Nx200 es200成堆人衝超好賣
高級版豐田
咁你唔洗喺香港買車
呢樣野真係唔及MBUX同iDrive,既然明知套野唔夠人打不如索性俾apple car play你地,唔洗搞咁多野當部車係電話就得
有carplay就冇所謂啦
對燈好型
會唔會好似toyata咁紙皮?
如果你有體驗過Suzuki /三菱/大發啲K car
你會發現Toyota原來唔算紙皮

同埋你係咪60歲架喇?
得啲廢老先會用鋼水判斷一架車安唔安全
撞起上嚟,架車冇穿冇爛,個人都可以重傷
反而應該凹嘅凹,應該爆嘅爆,可以減輕你傷勢
揸過lexus 係唔識壞 冇咩特別
揸左porsche完全返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞