其實點解有班人對於感情問題一律建議分手?

20 回覆
0 Like 5 Dislike
咪撚煩

分手好丫, 一了百了
大概有好愛情經驗嘅人咨詢無經驗嘅人
然後無經驗嘅人一律建議分手=唔撚晒煩
慢慢變成網絡梗
其實你諗深一層 都幾中
點解你會有呢次感情問題先
多數都係性格習慣等等不合
呢啲問題都係基於主動發生

好 當你今次解決到
我同你講 佢下次有99%會再犯
性格呢啲好難改

就好似一個男人會打女朋友咁
唔通佢下次會忍到咩?
佢今次做出打人呢個決定
就係佢潛意識覺得呢個動作係基本啦

所以長遠黎講
最好係分手
解決問題既方法就係解決左個問題
真理
因為分手好多野就唔洗煩:
優點:
1. 你D錢好好洗
2. 時間FREE - 打黎問你做緊咩, 打緊RANK啊8婆!!
3. 你同邊個上床都唔會有人話你
4. 唔洗委屈自己去就人, 想點就點, 牙膏想中間吱就中間吱
5. 無綠帽問題, 只有你可以去帽人
6. 唔會有 - 爸爸唔好唔要我 既煩惱
7. 唔會有 - 出現條女落過仔, N手西, 唔比你屌 既煩惱
8. 唔會有 - 另一半唔上進既問題 (者係窮 廢)

缺點:
1. 唔捨得, 心痛

明明咁多優點都唔分手, D人真係好蠢

利申: 唔捨得分手
建議分手都係有經驗既人,唔接受分手都係一d經驗好淺,唔接受分手既人。
有問題分手係好事,好過結婚後後悔。
男人只會煩2樣野
巴打驚分手後冇閪屌?
true 黎黎去去堆問題其實問個個已經有個答案
所謂上黎問只不過想搵人圍爐取暖
自己呃自己 倒不如一刀兩斷好過
唔關有無西屌 , 一言難盡
以前都覺得唔一定要分手 但後來就知道 感情嘅野一出現問題 就好難修補到 除非你肯犧牲好多野 所以都係建議人分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞