[26]考緊26?你問我答(7)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
大獲落足一個禮拜,我仲book左考線堂
剩係搵到龍心fail條片
我下星期三考mook添呀
啱啱收到新考期 6月25
但個學牌去到6月20到期
從未試過postpone過 成年都未撚考到路試
個幾日想學車唔撚係要再買學牌呀嘛
依啲睇你自己啦,總之個幾日你想合法咁練就要續囉
6月25公眾假期喎
咁應該24
屌我記得有4 5日真空期
唉 屌 sad
太耐冇揸
今日去左沙田練強制
想問下轉完彎落一波停車個step
臨到停車一個車位拿極力子落一波
再踩後前brake停車,而唔需要鬆翻極力子?
我意思係一拿完極力子落一波後,直至停車都唔鬆開

以下鳩問--->定還是要拿極力子落一波,鬆翻極力子,再拿極力子加頭brake停車?

另外緊急停車嗰part係咪出灣比盡油,過黃格踩尾brake控車速,著燈再拿極力子加頭brake

Sorry for 1999
今年考試唔係落雨就垃圾武肺
頭先沙田有兩個師兄仲慘
聽朝考 今日個考場唔開,話要整地定唔知乜柒
1.拿住落一波停,唔洗鬆
2.係
利申:下星期先考強制
我就下星期四
諗住星期一 二730過去操多兩粒鐘
我自己就過完彎,就到黃格前兩個雪糕筒就踩尾brake收慢,臨入黃界就拉極力子,落一波前brake三樣同時間做,到剎停部車再落左腳,唔洗再放極力子,直到你ready再開車先慢放極力子
定還是要拿極力子落一波,鬆翻極力子,再拿極力子加頭brake停車?<---我覺得做多錯多
另外緊急停車嗰part係咪出灣比盡油,過黃格踩尾brake控車速,著燈再拿極力子加頭brake<----我覺得尾brake同收油門定部車慢哂先拉極力子同頭brake會好d,太急收頭brake會好衝好易失平衡落右腳
明白哂
純粹一排無揸,今日練完又怪怪地先想上黎對一對答案
落一波就停唔洗鬆極力子,

出灣盡油望住眼燈,著燈即刻頭尾制極力子,
唔理車速顧少樣
冇學牌,你連試車都做唔到
鬆左未死火囉
一個車位可以拿到尾
原本幾號考?
早你1日,星期日試
加油巴打
4月頭
星期日開咩?
星期三考,星期日補鐘
abc3堂都係星期日上
運輸署官網話要一齊申請 得電單車先要一齊申請
你講起我又記得,係沙駕排期但唔搵沙駕做學牌,佢會出信比你自己去運輸做,好似係有寫暫緩定DELAY咁做學牌既意思(好似係)
我建議打電話真人對話或者send e-mail問會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞