認清現實,做港豬定做香港人,不自由,毋寧死

33 回覆
14 Like 3 Dislike
政治的本質就係力量,赤裸而不受限的力量,再加上大量的利益。佢可以打記者,拉細路,甚至係警署內做更恐怖嘅事,而且毫無後果。

呢樣野就係力量。

35+又好,國際制裁又好,係今日呢種情況其實根本毫無威脅,俾你拎到諾貝爾和平獎都救唔到一個被捕嘅人。

對手仲未出全力,我地已經嚇到郁唔到。

我地可以做嘅就係認清自己根本無能為力,咩都做唔到。然後再諗計去做,明知自己會輸都去做。而唔係相信有咩勢力可以打救到我地,同班黑警講咩「美國會凍結你班人財產」之類嘅野。
講真,係人地無左幾百萬財產之前,我地已經損失左太多不能補償嘅野。
我知好多人會問「咁你咩方法?」坦白講,係無方法無出路。但係明知無出路都去做,同以為有出路所以做,呢樣就係心態上嘅分别。後者會破滅落空,而前者可能都係輸。

但起碼係用自己雙手打過先輸。

好多人成日話咩準備抗爭,但係準備抗爭前,最重要其實係「丢掉幻想」。接受唔知可以點,接受無能為力,然後緩慢咁爬返起身。
做好自己的崗位,進步,堅持,唔好死。

2020年,你可以選擇做港豬,接受23條,接受做港豬係軍政府下爭扎求存。
但你亦可以選擇做香港人,放棄幻想,全力抗爭,就算無左條命都願意去做。

不自由,毋寧死
推文就無需要啦,自由種子已經係大家心中,祝手足好運
講就好聽
但現實有得揀做順民唔洗死
各位要有苦行的準備了
係,所以我明好多人只願做順民
2020年,23條黎緊,睇路啦
Show Blocked User - 留人門封鬼路
完全封鎖

你隻5毛咁夜都OT,有時都幾欣賞你,個個post都會見到你留言
一早封7左你
做左又話你知咩?宣傳勇武同我係咪無衝突,你明唔明?
定我要寫埋cv,話我做過火魔前線先可以出文?
on9我明明支持緊你都要俾你罵係咩道理?

btw. 你完全封鎖仲見到我留言又係咩道理
應該要降低勇武嘅成本,你想殺狗嘅,有幾多人可以有咁高尚情操,冒住會死定終身坐監風險去做,美國政府唔出糧,你睇吓有冇人當兵?同樣道理,手足要冒咁大風險,隨時被人打到半死又坐終身,現實有幾多人可以付出咁大代價?就算是中共,佢哋都係因為有錢,有公權力先做咁多冇人性嘅嘢,現實就係咁殘酷,世界上冇超級英雄無私奉獻打敵人
佢有話唔做?
咁你又問點解?
所以我今日係宣傳抗爭覺悟
我諗我都寫到好白,後果係咩大家都好清楚
祝香港好運
中point
都話全民勇武唔包冷氣軍師架啦,講果個又唔係做果個
唔想放棄,開心d諗,你抗爭成功全部手足就無事
五大訴求呀
覺悟
事前準備
練體能
煲底見
會搭黨鐵嘅入黎(唔係要鬧你)
https://lih.kg/2011142
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞