[求助]關於amazon jp無法買kindle

7 回覆
1 Like 2 Dislike
其實不知道這個問題應該放在哪個台,只想知道大家有沒有相同情況。
自從4月開始我就再也買不到日本amazon的digital content (例如:kindle)
3月前完全沒有問題,現在是用vpn+JCB卡也買不到,銀行説我的卡沒問題,也嘗試過一般紙本還是可以買的。
很奇怪,台灣人還是可以買到耶。
買唔到kindle定係買唔到kindle ebook?
我用緊jp amazon account 買完全冇問題
仲有你係買到裝唔到
定係連買都買唔到
係kindle ebook買都買唔到

設定 ー> 国・国/地域設定 ー>現在の国/地域
有冇set日本
所以amazon是block掉我嗎?開了新account也不行,客服只是不停說因為版權問題所以不行...但我以外的香港人都ok的話,已經找不到問題所在orz
你係台灣人?
如果你唔介意reset其他野
試下:
1. 由開account 到set payment個陣已經連定日本vpn
2. 地域用日本
2. set kindle 都要連vpn

我相信唔關credit card事 因為我個張係普通hsbc 卡都冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞