香港有冇醫生睇"外陰前庭炎"?

20 回覆
15 Like 1 Dislike
同女友拍左拖3年 每一次入果下都係好痛
係陰道口附近 用手指係陰道口向下壓會feel到明顯痛 入面唔痛
搞到佢唔想做 我都冇逼佢 大概我哋而家大概兩至三個月先搞一次
當然睇過醫生好多好多次 但無非都係話有念珠菌或者陰道炎 次次都係比塞藥 換過好多醫生
婦科專科都係咁講
後尾check過分泌物 做過陰道鏡同超聲波都話冇野 話佢似係太少搞

我係台灣網見到一個叫"外陰前庭炎" 同我女友症狀一模一樣咁滯 ,首先入去果下陰道口會勁痛,而且係得陰道口下面有紅印同灼痛

上網睇話因為呢個病比較少見,所以唔多醫生識

但係香港唔係點查到呢方面嘅醫生同資料
唸住同佢去台灣睇但而家台灣又唔入得境

有冇人有類似經驗或者知道有冇香港醫生會睇"外陰前庭炎"?
換過個窿
人地咁痛 好心未好返之前就咪搞人啦
打針應該ok
1,條女心理問題多,搞到陰道痙攣
2,前戲唔夠
3,樓主有冇試過奶鬆佢先
次次都有用玩具同手指幫佢先
所以我肯定唔係心理問題
因為係得陰道口前庭位置痛 其它位點搞都唔痛
佢話痛果種感覺係傷口拿果種feel
首先 佢鍾唔鍾意扑嘢先
補充反係會唔會係陰道痙攣或者前戲唔夠
我肯定唔係
因為我每次都做足前戲 會用玩具同手指幫佢先
而佢都會舒服
入面點搞都冇痛楚
係得前庭位手指摸一下都已經話痛
轉玩C眼
https://en.wikipedia.org/wiki/Vulvar_vestibulitis

Treatment consists of general advice about hygiene and sexual behaviour, pelvic floor and desensitisation exercises, and psychological treatment by a multidisciplinary team
就算係都無乜得醫喎
well... 我都曾經懷疑過 喊曬口睇醫生
最終點知原來只係仲係處
(明明有同ex 做過)
佢係唔搞 淨係搽有薄荷成份嘅潤滑劑係外陰位都痛到大叫
薄荷成份本身就好刺激
陰部皮膚好敏感唔係人人接受到
調返轉搵佢搽落你春袋同屎眼
你又會唔會舒服?
咁真係有d 問題bo
有無直接同醫生講呢個病名?
其實真係同我一9 樣
有d 人處女膜厚d
而破個下係真係傷口咁痛 簡直覺得比人姦緊
手指入到係因為手指幼 而個膜有彈性 中間都會有洞
所以無問題
我諗你一係強硬d 長痛不如短痛 (但記得即刻安慰+tum 條女 唔得都唔可以怨念)
一係就網上流傳既方法 軟住咁入去 慢慢慢慢咁變硬咁破 理論上我覺得最work 但做唔做到就唔知
之後個兩三次都仲會痛 但再之後就會ok
好想知點樣可以軟住入
女朋友話我太粗
又會好似樓主個case咁 出面好痛
你女友會唔會次次做完就流血?

我會,而且都係入去果下痛,睇醫生又話只係陰道炎
真係好撚灰
原來有人一樣
睇完醫生 塞完藥 都冇乜好轉
但有時後入有機會成功 再慢慢轉返正常位
我覺得係因為避開咗陰道口較下方嘅位置
你確定唔係單純唔夠濕?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞