巴打絲打通常係邊到搵電子書?

27 回覆
4 Like 0 Dislike
實體書我都鐘意睇,但屋企太細無位不斷擺書
圖書館啲書可能係我唔好彩,
以前成日借到啲感覺好污糟,甚至一撻撻積既書,或者比人撕過

電子書我無用kindle
平時都係用iPad mini 睇Epub書,
平時鐘意睇小說個啲多,
工具書有時會係lib gen搵,但係好多時得英文
小說會係Haodoo搵,但多數係大作家/中國文學先有,外國文學一係翻譯得好差,一係直頭無
其他啲大陸網百度雲又要註冊又要實名登陸,

有睇過台灣readmoo/kobo 但係好似好少書
有睇開電子書既巴打絲打你地會係邊到搵
香港公共圖書館,佢地係有ebook,仲要啲書係ok
??點借 十九幾年冇去圖書館
你可以上佢官網,分左幾個app,教學又長又煩,非常之唔好用,但免費既ebook(啲書幾新),唯有將就下
有冇考慮下自炊術?咁你就會多左位買實體書
姐係點
支解本實體書
scan入電腦轉電子書
丟咗本實體書(解體)
應該唔洗拆書都scan到呀嘛?我見fb 成日有賣廣告
我用ipad睇kindle/博客來
雖然電子書平過紙本
但啲錢去得好快

自己睇紙本速度會快過電子 唔知點解
咁又廢事整爛本書
有啲好書真係想有本實體既收藏
好瘋狂
買左kobo有得直接用hkpl隻overdrive 入書去kobo睇

不過係咪部部得就唔知
project Gutenberg
如果中文翻譯既外國書仲有邊個網有得down
英文都還可以但日文德文xx文真係要翻譯
聽落好恐怖
kindle
kobo 書城要開個tw ac login左先多繁字書
否則不斷redirect你location返香港就乜柒書都無
(香港版權/出版社問題?)
中文書readmoo定kobo tw齊D?
其實我覺得公共圖書館既ebook最齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞