有個傻仔走咗去長洲試「農場餐廳」

242 回覆
22 Like 567 Dislike
個老細應該真係九七年輸錢輸到傻撚咗

長洲本身啲咁熱嘅天氣,係人都想食凍嘢啦
牛扒意粉啲咁漏嘅嘢邊度啱???

再直接啲講,諗起長洲D人都諗起炸魚旦,炸糯米糍等等小食
邊個會咁撚正1293食牛扒打爆自己啲quota???

轉型賣第樣啦一係?? 但係間鋪成三層點改外賣檔呀
今次真係等執笠 總共失敗咗幾多次
聽講已經執咗笠
咁快
係咪仲未肯認輸
我見佢深水埗有間新
南昌街
啱啱揾番呢個 post .....呢條友真係痴線
聽啲fd 講已經執咗笠
係咪全部執曬,一間不留嗱?
見開飯網上個月仲有食評呀, 其實老細真係連天都唔幫佢, 今年根本係飲食業煉獄, 個市正正常常佢都做唔掂, 疫情之下就更加預先判得死刑(再次)
癡線佬一名 笑到我喊 文人做生意都算
好多留言話佢 廚又唔係叻 質素又唔係高
仲文人詬病 食古不化 同一條橋想重用廿次
明明係咁唔work都仲想做 九萬月租都仆埋去
咁既市道 今時今日咁樣做 已經絕對證明係癡線佬
笑撚死我 執迷係西餐 係塊排 到 執迷不悟
老老柒柒佢憑咩?
唔係傻撚左 真係講唔撚通 呢啲人 算好命好運架啦
身邊人 肯扶持肯陪佢癲 要錢有人借 又唔妻離子散
仲搞咁多野 , 學食神 出家算柒數 完美結局啦

ps 真係覺得條撚樣身在福中不知福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞