預繳式消費陷阱: 現金券 Cash Coupon

34 回覆
5 Like 121 Dislike
是咁的, 我有2張 惠康 coupon ($100 x2) 過左期 (我認自己 好seven 無留意使用期限)

咁我就 email 惠康 CS 打算求佢 延長 coupon 使用期限 跟著 惠康禮貌而不失霸氣咁 拒絕左我

Email Extract:
Thank you for your enquiry regarding the expiry of Wellcome Shopping Vouchers.

We understand your situation, however, we regret to decline your request for replacement of the expired vouchers. We would appreciate your understanding that the terms and conditions stated on the back of vouchers clearly stipulate that vouchers shall become invalid once expired and shall not be re-issued nor extended.

Sincerely,
Wellcome Customer Care Team

溫馨提示: 大企業 賺錢方法 層出不窮, 各位巴打們 如果有coupon 就盡早用啦
你自己過期前唔用重話人咩概念
自己戇鳩就話買現金卷有問題?
算啦算啦,樓主已經心理好唔平衡要上嚟打咁大段字圍爐取暖,本來我都想留言屌鳩佢啊不過諗吓諗吓都係冇乜意思佢已經好慘
樓豬已經冇左200蚊唔好再串人
多謝絲打, 我封email 好簡單 一句咁 request extension based on goodwill.

我都承認自己有責任, 我Google search 過新聞,佢跟足法例 唔grant special approval, 立法會/消委會 都無辦法

純粹share 提下巴打們 有 coupon 要留意使用期限, 又seven多次俾 連登仔 笑on9

阿q精神: 100個巴打 有其中 1個留意到coupon deadline, 無中伏, 我俾人笑下 都值得嘅
巴打黎我間鋪買野,我幫你過機用左佢
你都好啲啊,只係一次半次唔小心。

我屋企個死廢老先攞命,
成日收埋啲現金卷死都唔肯用,
一係就過晒期,一係臨最後幾日先拎出嚟,
死廢老啲諗法好奇怪
惠康 coupon 通常都係打折買 ~95%, 買完/收完即用是常識吧. 係屋邨地區, 機本上3成人係惠康都係用coupon .
惠康coupon 一般都幾年有效期
你咁都過到期都算人才
現金券係一種財技。只要有一張沒兌現己經贏左。一年賣咁多張,中間一定搵唔少。
百佳惠康呢啲營業額咁大
真係當融資方法都得
滿心歡喜入嚟睇樓主對現金卷有咩偉論

點知

佩服你咁有行動力同魄力
當擺喺銀行有息收
一張變兩張
貪心嘅人咩都做得出
好多人唔比人圍插都唔知自己先係錯嗰邊
成日覺得係成個世界迫害緊佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞