有冇邊間粢飯好食?

22 回覆
3 Like 0 Dislike
九龍
最緊要好食
最好唔好係藍

謝謝
阿元早餐時間有
我覺得質素算中上
阿元來了
上海美華菜館
新蒲崗 豆漿大王
唔知藍定黃
自己買料整啦
黃嚟
以前我嘅粢飯首選
黃咗之後水選唔太穩定
建議非繁忙時間去
普通料,16蚊一舊 細舊到阿媽都唔識得
吹大左啦
將軍澳
呢間真係吹大左,無神神變左米芝連
終極黃藍地圖 label 咗綠色.

【商戶資料 / Shop Information】
店名: 上海真美豆漿大王
類別: 飲食
詳細分類: /
地址: 將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G22號舖

原因:
【只屬傳言 / Hearsay ONLY】
網友1報料指:
樓面亞姐話一齊出去打黑衣人,老闆娘同員工都和應

網友2報料指:
一早7:30左右入到上海真美豆漿大王鋪頭,老闆娘同員工都忙緊準備開舖,唔為意我入咗去,我坐低後聽到員工大聲話:「俾啲學生休課咪即係俾多啲時間佢哋出嚟破壞!」。老闆娘聽到之後並冇反駁。

【官方資訊 / Official Information】
其後該店已發出官方澄清

Source:
http://bit.do/fx9Sk
相關圖片:
/
呢間終極黃藍地圖 label 咗係藍.

【商戶資料 / Shop Information】
店名: 豆漿王阿媽
類別: 飲食
地址: 土瓜灣馬頭圍道220號地下
Openrice: https://s.openrice.com/QrbS0vne000

原因:
【老闆/店員私下言論 / Comments in private occasions】
網友報料指:老闆娘屌手足 今朝去買早餐, 趕時間去呢間冇乜嘢賣又淨係開上午嘅上海鋪。結果就聽到個惡死老闆娘喺度狂屌手足。又話好驚搞到佢今日開唔到鋪, 狂屌話琴晚有黑衣人Block左土瓜灣條路。先唔講政見, 平心而論以質素論質素。間野少選擇唔係一個問題, 問題係啲嘢難食。 再者間鋪就佢自己嘅。開得果半日做幾多生意?擺明唔憂做。最神奇係其實佢個舖位相比之下談唔上受影響重既區域。咁大反應完全黑人問號。加把口係咁屌鳩啲小朋友唔見屌下啲黑警?仲話香港係屬於大陸, 依家有咁阻住你做咩唔返大陸過世? (link內有片為證)

Source:
https://fb.com/groups/2701324926545942/permalink/2889205221091244
相關圖片:
/
點解變咗月經post
你呢間係上海真美豆漿大王
佢講既係豆漿大王
以前就好食,又大又多料,但依家細左一倍有多,價錢加左三倍,而且D飯經常煲乾唒,入面的油炸鬼又淋,肉鬆又少左勁多
呢間野其他台灣菜你覺得點
我覺得滷肉飯係好食
但小貴同細碗
嘢飲都唔錯 但一定要微甜
試過其他幾款小食 麻麻地
thanks得閒想去試下
係喎,你啱,我自
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞