屋企好多鹽蛇

399 回覆
333 Like 32 Dislike
最煩係D鹽蛇唔知係乜位死咗
上次成屋都聞到有陣死老鼠臭味
搵咗勁耐先搵到原來有隻鹽蛇死咗係櫃入面
已經半白骨

其實如果佢哋肯唔好無端端走出嚟嚇我 我願意同佢哋和平相處
諗到佢幫我食甴曱 我就好愛佢地
蚺蛇呢個食埋樓主
正寫其實係 簷蛇
Ge Ge Ge Ge Ge Ge Ge Ge Ge Ge
我倉都有一隻 成隻手掌咁長
不過佢有啲怕羞 見親我都走
上次差啲將佢送咗去日本
自從有佢嘅出現之後我間房就冇晒蚊
佢等緊你走
卡住係門鉸都試過
用布一抹成條乾魷魚咁彈出黎
有冇人知邊度有買 上次去金魚街行一圈出面望唔係好見 係咪要問先有
有晚比我見到係兩公婆唔怪得晩晩叫春

之前係房叫我整左部超音波機趕走佢地,之後出左廳成日係雪櫃後面叫,又整多部比佢早兩日拎走部機又出現返
好羨慕
有鹽蛇冇曱甴
樓主送幾隻俾我
好撚明白,咁多年都好地地,
今年見咗兩次,點解會咁㗎!
唔好信益蟲論,食蟲嘅蟲咪又係蟲,
咪又係同曱甴一樣食鳩你啲嘢,
根本應該曱甴同鹽蛇都無,
屌,唔想殺你,但可摸以走呀屌
咁多人嫌棄神獸
唔係咸魚加臭腳味咩有次間房冇啦啦好臭搵左幾日源頭原來有條比出花園道門夾扁左風乾左痴左係到
我都試過
早排同朋友出去夾租一齊住
俾我喺牆角發現有條簷蛇
嚇到我仆街但我朋友唔驚
我係咁叫佢幫我打走佢整死佢
佢竟然調返同我講簷蛇係益蟲係咁同我講佢會幫間屋食走晒啲害蟲.....
真係屌你老母,個問題係我真係驚真係搞唔掂,你唔驚佢幫我趕走佢都得掛,點知佢轉頭就瞓着咗。
隻簷蛇碌大隻眼望住我瞓覺真係永遠都唔會忘記。
好彩我有枝白花油!我搵幾個樽蓋裝住幾滴白花油擺喺床則邊!冇記錯佢應該好驚樟腦臭丸嘅嘢!如果好驚簷蛇嘅人可以買定幾支白花油防止佢走埋嚟!

驚就係驚
理得佢益定害
點解要逼人接受佢
自由意志
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞